Bíznak a növekedésben a Waberer's-nél

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Sikeres harmadik negyedévet zárt a Waberer's International Nyrt., és a menedzsment várakozása szerint az év hátralévő részében is folytatódhat a növekedés - mondta el Lajkó Ferenc, a vállalat vezérigazgatója az eredményeket értékelő sajtótájékoztatóján.

Szép évet zárhatnak

Lajkó Ferenc elmondta, hogy az erős negyedév annak köszönhető, hogy a cég minden szegmensében növekedett, az IPO idején megfogalmazott stratégiát sikerült megvalósítani.

A cég ma hajnalban közzétett gyorsjelentése szerint 182,3 millió eurós árbevételt ért el, amely 23,3 százalékos növekedést év/év alapon. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredményét (EBITDA) 20,1 százalékkal, 24,9 millió euróra növelte a harmadik negyedévben. A rendszeres nettó eredmény 8,2 százalékkal 6,2 millió euróra nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség 29 százalékkal 0,34 euróra nőtt. A Link nélküli nettó tőkeáttételi mutató nem változott érdemben, a rendszeres EBITDA 2,9-szeresén áll.

A Waberer's vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy év további részében is növekedés várható, amelyet innovációval és hatékonyságnövelő intézkedésekkel kívánnak elérni. A vállalat vezetése egyelőre nem fogalmaz meg jövőre vonatkozó árbevételi terveket, előrejelzéseket.

A cég mindhárom üzeti szegmensében organikus növekedést ért el a harmadik negyedévben. Jól halad a Link integrációja is, tudják tartani az eredeti ütemtervet. Az árbevétel növekedését a Link felvásárlása mellett a végrehajtott áremeléseknek is köszönhetik – mondta el a vezérigazgató.

Az üzemanyag felhasználásban is jelentős megtakarítást értek el, ez több mint 3 százalékkal javult a harmadik negyedévben, a rakottsági mutató az év hátralévő részében is tovább fog javulni – jelezte.

A munkaerőhelyzetre vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy részben a Brexit hatására is várható a sofőrök hazatérése, az ágazatban egyre versenyképesebbek a bérek a régiónkban is. Az innováció és önvezető járművek pedig hozzájárulnak az ágazat előtt álló kihívások megoldásához.

Jól teljesítő ágazatok

Erdélyi Barna vezérigazgató-helyettes beszámolója szerint a nemzetközi fuvarozási ágazatban szintén 23 százalékos árbevétel-növekedést értek el, a teljes tevékenység háromnegyedét adja ez a szegmens. A Link felvásárlásának is köszönhetően a söfőrök száma 650-nel, a járműveké több mint ötszázzal növekedett. Sikeres volt a fogyasztáscsökkentési program is, az üzemanyag-fogyasztás 3,4 százalékkal 28,1 millió euróra csökkent a harmadik negyedévben.

A regionális ágazatban 30 százalékkal nőtt az árbevétel az ügyféligények növekedésével, amit a lakossági fogyasztás bővülése táplált. A raktárkapacitás 30 ezer négyzetméterrel közel 200 ezerre nőtt.

Az egyéb ágazatba sorolt biztosítási tevékenység bevétele közel 20 százalékkal emelkedett, ami a biztosítói ügyfélkör bővülésének eredménye – mondta. Ugyanakkor itt a növekedés kisebb mértékű volt a gyorsított kárrendezések nagyobb összegű kifizetése miatt.

Idén július 6-án indult el a kereskedés a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a BÉT-en, részvényenként 5100 forintos induló áron, a papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. A papír a hétfői kereskedést 4790 forinton zárta. Legmagasabb ára 5199 forint, legalacsonyabb 4576 forint volt.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Erőt tudott mutatni kedden is a német index.

Megint csúcson vannak az amerikai indexek (mind a három: DOW 30, Nasdaq, SP...

39600 pontnál tesztelt vissza korábban letört támaszt a hazai index.

Az ellenállás megerősített áttörése még hátra van a gyógyszergyártó árfolyama...

Az elmúlt napok oldalazását felfelé törte meg a bankpapír.

Nem eresztette el a 470 forintos szintet a távközlési vállalat árfolyama.

Emelkedő csatornájában igyekezhet tovább emelkedni az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Budapest ma lehagyta Európát »