Botladoztak a főbb amerikai indexek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csökkenéssel nyitottak a főbb indexek a New York-i tőzsdén csütörtökön.

A nagybankok elkezdték a gyorsjelentéseiket szellőztetni

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,08 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,19 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,14 százalékkal esett a kereskedés indításakor.

A nagybankok közül elsőként a JP Morgan Chase és a Citigroup tette közzé gyorsjelentését, még a tőzsde nyitása előtt, és bár a vártnál jobb eredményekről számoltak be, ahhoz nem volt elég, hogy tovább fokozza az indexeket rekordmagasságokba emelő optimizmust a befektetők körében.

A nyugat-európai értéktőzsdéken vegyes volt a kereskedés délután fél négykor: a londoni FTSE-100 index 0,27 százalékos, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,06 százalékos pluszban, míg a párizsi CAC-40 pedig 0,15 százalékos mínuszban állt.

Devizapiac

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1846 dollárt adtak, 0,11 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,14 százalékkal gyengült a dollár, 112,35 jenen forgott.

Olaj

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára a határidős jegyzésekben erős mínuszban állt az amerikai kereskedelmi olajtartalékok jelentős bővülését tükröző adatok nyomán.

A legközelebbi, decemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónkénti ára 1,55 százalékkal 56,06 dollárra, a novemberi szállítású WTI-é pedig 1,89 százalékkal 50,33 dollárra esett. Szerdán emelkedtek és ismét történelmi csúcson zártak a New York-i tőzsdeindexek.

A Dow Jones 0,18 százalékkal, 22 872,89 pontra, a Standard & Poor's 500-as mutató 0,18 százalékkal, 2555,24 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,25 százalékkal, 6603,55 pontra nőtt.

Hirdetés
Technikai elemzések

Vegyes zárás, de esésről nem igazán lehet beszámolni. Az amerikai piacokon...

Korábban letört trendvonalára tudott zárni a hazai index.

Tovább tudott emelkedni korrekciós szintjei felé a gyógyszergyártó árfolyama.

Kitörés is követheti az erős pénteki teljesítményt a bankpapírnál.

Tovább próbálkozott a 460-as szinttől érkező felpattanással a távközlési...

Letört támaszai alatt maradt az olajvállalat árfolyama.

Mérsékelt csütörtöki gyengülés után pénteken ismét ellenállásai felé...

Hirdetés
OpcioGuru

A tradingben annyi érzelem van jelen napi szinten, ami kevés más szakmában...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Erőre kapott a bitcoin »