Elérte 7000-es ellenállását a Richter - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Lélektani ellenállástól fordult le napon belül a gyógyszergyártó árfolyama. A fordulós gyertyát követően további visszahúzódás is elképzelhető a 7000-es szinttől.

15 perces

Teljesítette a kötelezőt a Richter árfolyama, a nap első felében bemutatott emelkedéssel megérintette a 7000 forintnál található lélektani ellenállást, két érintése követően azonban lefelé fordulva visszatért 6900 fölé. Ezzel az emelkedő ék alá zárt, egy erre érkező megerősítés pedig lefordulást jelenthet a továbbiakban, ami rövidtávú várakozásokat illeti. Ebben az esetben az első fontosabb támaszt 6800-nál találjuk, ez a legutóbbi kitörési szint. Az ide vezető úton 6850 kisebb mankó még, erősítve ezt a zónát. Egyelőre tehát megtorpanást várhatunk az elmúlt időszak emelkedése után, de ha marad fontosabb támaszai fölött a papír, akkor nemsokára újult erővel feszülhet neki a 7000-es akadálynak.

Támasz: 6800

Ellenállás: 7000

Napi

Teljesítette a gyógyszergyártó árfolyama, amit ebben a körben elvártunk tőle, hétfőn elérte a 7000 forintos értéket. A nap végére egy szép hosszú kanócos sírkő doji gyertyát sikerült megformálni, ami lefelé fordulásra utaló jel. A megerősítést várjuk a mai nappal, és amennyiben ez megérkezik, 6800 irányába indulhat egy visszateszt a folytatásban. Amíg efölött a támasz fölött tartózkodik a papír, addig a 7000-es ellenálláson maradhat a hangsúly.

Támasz: 6800

Ellenállás: 7000

Heti

6800 fölé tudott kitörni a Richter árfolyama az elmúlt héten, meghazudtolva a korábbi negatív várakozásokat. Az ellenállás átlépésével az indikátorok is a pozitív jelzések felé mozdultak, és amennyiben a héten meg tudja erősíteni a kitörését a papír, további erősödés is érkezhet a folytatásban. 7000, mint lélektani ellenállás itt is érdemel figyelmet, ráadásul a felső Bollinger éppen itt tartózkodik, így jelenthet kihívást ez a szint, mielőtt a nyáron elért csúcsok szóba jöhetnek.

Támasz: 6800; 6400

Ellenállás: 7000; 7250

Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

12900 pontos támasza tartotta meg ismét a német indexet.

Alapvetően a német piacot ütötték meg tegnap, amiben benne lehet a...

Erős szerdai teljesítmény után karnyújtásnyira mindenkori csúcsától a hazai...

Szép napon belüli pluszokból ereszkedett vissza 7030 forintos záró értékéhez...

Erős forgalom mellett emelkedett el a 10000 forintos lélektani érték...

Napon belül tudott csak pluszokat mutatni a távközlési vállalat árfolyama.

3300 forintnál kezdődik az olajvállalat ellenállási zónája.

OpcioGuru

János 2015 nyarán járt nálam oktatáson és év végén kezdett élesben opciókkal...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Újra támaszát tesztelte a DAX - technikai elemzés »