Folytatta korrekcióját a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentős mínuszban zárult az olajvállalat árfolyamának hétfői kereskedése. Emelkedő csatornájának alja felé korrigál a részvény.

15 perces

Tovább gyengült a MOL árfolyama hétfőn is, és ugyan a nap nagy részében tartani tudta magát 3260 fölött, délutánra csak beadták a részvényt, ami így végül 3200-as támasza alá zárt. Ez a szint sérült korábban is, így nem meghatározó támasz, azonban a letörés megerősítésével tovább gyengülhet a fontosabb szintek felé a papír. 3120 és 3140 is kisebb támaszok a folytatásban, a napos grafikonon is látható, 3100 alatt húzódó emelkedő trend lehet sorsdöntő, idáig elfér a korrekció anélkül, hogy komolyabban negatív irányba fordulna a középtávú technikai kép. Rövidtávon egyelőre halovány az árfolyam teljesítménye, egyedül az RSI túladott jelzése mutat felfelé. Ha ezzel sikerül 3200 fölé visszatérni, és ott is maradni, akkor várathat magára az említett szintek tesztelése.

Támasz: 3120-3140

Ellenállás: 3300

Napi

Forgalom nélkül, de jelentős gyengülést könyvelhetett el hétfőn az olajvállalat árfolyama. Tipikus korrekciónak lehetünk tanúi, melyhez azonban jelentős eladói erő nem társul. A csatorna aljához közeledve így egyre jobb beszállási lehetőségek adódhatnak, jó eséllyel tud majd támaszt jelenteni a trendvonal és az 50 napos mozgóátlag párosa, ha megérkezik ide a korrekció. A rövidtávú momentum természetesen negatív az elmúlt két nap lefordulása után, 3100-nál azonban már érdemes lehet keresni a fordulós jelzéseket.

Támasz: 3090 (MA 50, trendvonal)

Ellenállás: 3300-3350

Heti

Emelkedést tudott összességében felmutatni az elmúlt héten a MOL árfolyama, a felső Bollinger szalag azonban feltűnően határolja a rendelkezésre álló teret, ennél feljebb a folytatásban sem várhatjuk a papírt. A hosszú felső kanócok az elmúlt hetek gyertyáin azonban a lefordulás lehetőségét is magukban hordozzák. A hosszú távú emelkedő csatornába érkező tartós visszatérés biztosítana lehetőséget egy kiadós korrekcióra, hiszen továbbra is a túlvettség jellemzi a papírt. Érdemes tehát némi fenntartással kezelni a további lendületes emelkedés kérdését, benne van a technikai képben a lefelé fordulás és korrekció lehetősége.

Támasz: 3200; 2900

Ellenállás: 3300-3350

Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Az elmúlt egy hónapban kialakított fej-vállak alakzat letörésével folytatódna...

Esés jellemzi az elmúlt napokban az összes meghatározó piacunkat. Kulcs...

Újabb napot sikerült emelkedéssel töltenie a hazai indexnek, miután sikeresen...

Pénteken is megjelentek az eladók a 7000 forintos érték fölött.

10000 forintnál talált kapaszkodót az elmúlt két kereskedési napban a bankpapír.

Nem tud elszakadni a 470 forintos zónától a távközlési vállalat árfolyama.

Korrekciója után kapott erőre ismét az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Fordítottak a piacok nap közben »