Fontos támaszok alatt a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Hosszú távú emelkedő trendvonala és 200 napos mozgóátlaga alá zárt az olajvállalat árfolyama. Megerősítéssel további gyengülés is jöhet a folytatásban a papírnál.

15 perces

Nagy pofont kapott a csütörtöki kereskedés második felében a MOL árfolyama. Hiába próbálkozott csökkenő trendvonala áttörésével, nem járt eredménnyel a kísérlet, ezt követően éles lefordulással érkezett új lokális aljra a papír, 2850-ig gyengülve. Zárni is csak 2890 forinton sikerült, ezzel érdemi gyengülést könyvelhetett el az árfolyam a szerdai záró értékhez képest. A napos grafikonon még a 2850-nél található résre érdemes figyelni, ez az utolsó kapaszkodója a közelben az árfolyamnak, visszatöltéssel és letöréssel maradhat a negatív irány. Pozitív jelzést változatlanul a csökkenő trend megtörésével kapnánk.

Támasz: 2850

Ellenállás: 2970 (trendvonal); 3000

Napi

Csúnyán alakult az olajvállalat árfolyamának csütörtöki kereskedése, 3000 közeléből lefordulva törte le 200 napos mozgóátlagát, illetve hosszú távú emelkedő trendvonalát is. A gyengüléshez forgalom is társult, ami miatt még inkább aggodalomra ad okot a tegnapi letörés. Utolsó védőhálóként a korábbi 2830-2860 forintos rés van még jelen, itt még lehet esélye kapaszkodni az árfolyamnak. A hosszú távú trend megerősített letörése, és ennek a zónának az elesése erősen negatív irányba terelné a rövidtávú várakozásokat a folytatásra. Ha sikerül visszazárni 3000 közelébe, akkor még életben maradhat a trend, de a tegnapi zárás alapján bearish irányba mutat a technikai kép.

Támasz: 2830-2860

Ellenállás: 2940 (MA 200); 3000

Technikai elemzések

Vegyes zárás, de esésről nem igazán lehet beszámolni. Az amerikai piacokon...

Korábban letört trendvonalára tudott zárni a hazai index.

Tovább tudott emelkedni korrekciós szintjei felé a gyógyszergyártó árfolyama.

Kitörés is követheti az erős pénteki teljesítményt a bankpapírnál.

Tovább próbálkozott a 460-as szinttől érkező felpattanással a távközlési...

Letört támaszai alatt maradt az olajvállalat árfolyama.

Mérsékelt csütörtöki gyengülés után pénteken ismét ellenállásai felé...

OpcioGuru

A tradingben annyi érzelem van jelen napi szinten, ami kevés más szakmában...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Erőre kapott a bitcoin »