Fordulásra figyelmeztet az OTP hetes grafikonja - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Elfogyhat a bankpapír lendülete 10000 forint fölött. A lélektani szint alá visszatérés és ezzel a kitörése szint elesése lenne újabb jelzés a héten a lefordulásra.

15 perces

10000 forintos kitörési szintjét tesztelte vissza a pénteki nap folyamán az OTP árfolyama. Messzire nem tudott innen elrugaszkodni, a 10030 forintos záró érték mellett még ezen a héten is kerülhet nyomás a lélektani támaszra. 10000 letörésével jönne csak érdemi negatív jelzés, amellyel a kitörés is falsnak minősülhet. Azonban ha menetrendszerűen érkezik a felfelé pattanás a visszateszt után, akkor maradhatnak a pozitív kilátások a folytatásra is.

Támasz: 10000

Ellenállás: 10250

Napi

10000 forintos lélektani értékéhez húzódott vissza pénteken a bankpapír. Ez önmagában nem jelent még fordulást, kitörés után a hátrahagyott akadály visszatesztelése gyakori, azonban ha nem sikerül innen felfelé fordulva megerősíteni a kitörést, akkor kétségbe vonható lehet a további emelkedés. Gyors ralira egyébként sem számítottunk a túlfűtött indikátorok jelzéseit figyelembe véve, a felső Bollinger határolhatja a felfelé rendelkezésre álló teret. 10000 letörésével az MACD lefelé keresztezése adhat negatív jelzést, ezzel az emelkedő trendvonal kerülhet ismét nyomás alá, illetve a kitörés is besülhet.

Támasz: 10000

Ellenállás: 10250

Heti

Egyre inkább érik a lefordulás az OTP árfolyamánál, a hetes grafikon long legged doji gyertyája is ebbe az irányba mutat a nagy emelkedő csatorna tetejének közelében. Az RSI is a túlvett zónánál tartózkodik, ami egy újabb voks a lefordulás mellett. Érdemes figyelni a közeljövőben a további fordulós jelzések érkezését, egy megerősítés az előző hét gyertyájára egyértelműen mutathatja az irányt lefelé. Fölfelé továbbra is behatárolt a tér, ha még emelkedne a papír, 10400 fölé egyelőre nem látszik potenciál.

Támasz: 9200-9400

Ellenállás: 10000; 10400

Technikai elemzések

A menetrend alapján a letört csökkenő trendvonal visszatesztelése után lefelé...

Pihenőt tartott a szerdai emelkedést követően a gyógyszergyártó árfolyama.

Mérsékelt gyengüléssel távolodott csúcsától a bankpapír.

A 460-as zónára került nyomás a csütörtöki kereskedésben a távközlési...

2830 forintnál található mankójának letörése után nyílhat ki az út lefelé az...

OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Nem telt túl jól a hét a BÉT-en »