Hamar magához térhet a Richter

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Lenyomta a magyar gyógyszercég árfolyamát, hogy késik az amerikai piacon az originális anti-pszichotikumának kiterjesztése további tünetegyüttesekre.

Esni kezdtek a Richter részvényei tegnap, miután a piaci szereplők megismerték az Allergan múlt pénteki sajtóközleményének tartalmát. Nem csak fundamentálisan érdekes a kialakult helyzet, a technikai kép is figyelmet érdemel. Bár még a mai délelőttöt is enyhe pír jellemezte, hamar zöldbe borulhat a piac.

Visszadobták a doksit

Az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA) visszautasította a vállalat leadott dokumentációját azzal kapcsolatban, hogy ki lehet-e terjeszteni a Vraylan alkalmazását a skizofréniával kapcsolatba hozható negatív tünetegyüttesek kezelésére – hangsúlyozta Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője. Hozzátéve: a visszautasítás a cariprazine hatóanyag fő indikációi mellett szereplő terápiás lehetőségre vonatkozik, az úgynevezett negatív szimptómákra.

Mint mondta, a negatív tünetek/szimptómák kialakulhatnak a skizofrénia korai szakaszában, s egy viselkedésminta vagy személyiségjegy elvesztését fedik. Erre eddig nem volt gyógymód, ezért a cariprazine unikálisnak számított, ahogyan azt az Allergan is kihangsúlyozta befektetői prezentáció során.

A Vraylar a legdinamikusabb

Jelenleg még nem látható világosan, hogy miben nem volt teljes az FDA számára beadott adatcsomag, ezért korai még hosszú távú következtetéseket levonni, tekintettel arra, hogy Európában elfogadták ezt az indikációt is. A hatóanyag többi indikációja a klinikai tesztek minden fázisát és a bevezetéshez szükséges eljárásokat sikerrel vette az Egyesült Államokban, az Allergan 2017-es első negyedéves prezentációja szerint a Vraylar a piacon a leggyorsabban növekvő orális atipikus antipszichotikum.

A hír ebben a fázisban legfeljebb enyhe negatív hatást jelenthet a részvényesi érték szempontjából, az értékeléséhez további információk szükségesek – mondta az Equilor vezető elemzője.

Hamar felpattanhat a támaszról

A technikai kép alapján arra hívták fel a figyelmet az Erste elemzői, hogy a tegnapi eséssel erős támaszszinthez érkezett a Richter árfolyama. A mozgóátlagok és az emelkedő trendvonal is 6.650 és 6.690 forint között torlódnak, melyek együttesen rendkívül erős technikai szintet alkotnak.

Véleményük szerint csak csak kisebb késedelem támadt az engedélyeztetési folyamatban, miközben ennek pozitív hozadékát jellemzően nem is tartalmazzák az elemzések. Az esés így túlreagáltnak tűnik, ráadásul az erős támaszokról emelkedésnek indulhat a részvény.

Hirdetés
Technikai elemzések

Nem távolodott el érdemben a 13200 pontos ellenállástól a német index.

Ismét komolyabb emelkedés a nemzetközi piacokon és újabb rekordok a DOW 30 és...

Egyelőre elmaradhat a 37000-nél található támasz tesztelése a hazai...

6400 forintos szintjébe tud kapaszkodni a gyógyszergyártó árfolyama.

Magabiztos tartja magát lélektani szintje fölött a bankpapír.

467-os támaszának elesésével süllyedhet mélyebbre a távközlési vállalat...

2860-hoz közeledve jelent meg vételi az olajvállalat árfolyamánál.

Hirdetés
OpcioGuru

Utóbbi időben elég sokat lehetett olvasni a Bitcoin futures bevezetésről, ami...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Új szolgáltatással népszerűsítik a kis papírokat »