Kedden is 480 állt az MTelekom útjába - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az 50 napos mozgóátlag elesésével sérülne ismét a rövidtávú technikai kép a távközlési vállalat árfolyamánál. 480 fölött újra a papír ellenállásai kerülhetnek előtérbe.

15 perces

A hétfői kereskedéshez hasonlóan kedden is a 480 forintos értékkel küszködött az MTelekom árfolyama, de ezúttal sem sikerült visszakapaszkodni az akadály fölé. Napon belül 477 tartotta a papírt, zárni pedig 478 forinthoz sikerült, így negatív irányban sem láttunk érdemi elmozdulást. Egyelőre komolyabb erő nem látszik rövidtávon az árfolyamban, 480 átlépése még csak a belépőt jelentené a napos grafikonon 486-487-es szinten húzódó 200 napos mozgóátlaghoz. Lefelé az augusztusi sávalj (473) felé lehet tovább bukdácsolni, ha lefordulás következik 480 forintról.

Támasz: 477; 473

Ellenállás: 480; 486-487

Napi

Egy forintot gyengült és így 480 alatt maradt a távközlési vállalat árfolyama. Érdemi támaszt nem tesztelt a 480-as szinttől érkező visszahúzódást követően, a 475 forinthoz érkező 50 napos mozgóátlag elesése nyitna meg további teret az emelkedő csatornában. Egyelőre nem kifejezetten kedvező a papír rövidtávú technikai képe, az indikátorok jelzései is ezt támasztják alá, adódhat alkalmasabb beszálló is a folytatásban az Mtelekomnál.

Támasz: 474 (MA 50)

Ellenállás: 480; 486 (MA 200)

Heti

Jelentős gyengülés követte a négy hétnyi emelkedést az MTelekom árfolyamánál, a felső Bollingertől, illetve az emelkedő csatorna tetejétől lefordulva tért vissza 480 alá a papír. A folytatásban elképzelhető a 470 felé folytatódó gyengülés a csatorna alja felé, amivel elmaradhat az 500 forintos lélektani szint célba vétele. A Bollingerek tovább szűkülésével közeledhet egy nagyobb elmozdulás az árfolyamnál, amire érdemes lehet figyelni az elkövetkező 1-2 hónapban.

Támasz: 470

Ellenállás: 487

Technikai elemzések

Mérsékelt csütörtöki gyengülés után pénteken ismét ellenállásai felé...

Ami nagyon, de nagyon fura, hogy miközben kezd helyreállni a rend a világ...

Hiába feszült neki a 39000-es szintnek a hazai index csütörtökön.

Jelentős emelkedéssel kezdte korrigálni a megelőző napok zuhanását a...

Kezdeti erősödést követően forgalommal vett fordulatot a bankpapír.

Nem tudott hosszú időre elszakadni a 460-as szinttől a távközlési vállalat...

Nem tudott tartósan kilépni korrekciós trendjéből az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

A tradingben annyi érzelem van jelen napi szinten, ami kevés más szakmában...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Ellenállások felé korrigál a DAX - technikai elemzés »