Lokális csúcsa alá ért a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentős emelkedéssel kapaszkodott 3100 forinthoz az olajvállalat árfolyama. 3120-nál érintett lokális csúcsát átlépve kapaszkodhatna tovább a folytatásban.

15 perces

Erős napot zárt a MOL árfolyama csütörtökön, magabiztosan emelkedett az elért lokális csúcsértékei felé. 3020 forinttól elindulva tudott lendületesen emelkedni, a kereskedést pedig napi maximumán zárta 3100 forintnál. Az itt húzódó 3100-3120-as ellenállási zóna leküzdésével érkezhet meg új lokális csúcsra a papír, ezt a zónát gyötörheti a folytatásban. A momentum rövidtávon egyértelműen mellette van, így összességében optimistán várhatjuk a folytatást az elkövetkező napokban.

Támasz: 3060

Ellenállás: 3100-3120

Napi

Masszív zöld gyertyával bővült az olajvállalat árfolyamának grafikonja a tegnapi kereskedés végére, érdemi forgalom mellett emelkedett lokális csúcsa közelébe a papír. 3120 forintnál sikerült érinteni a maximum értéket szeptember végén, ez alól kitörve kaphatunk további emelkedést a folytatásban. A momentum erős felfelé, az indikátorok közül az RSI már bullish zónájában emelkedik meredeken, hamarosan elérve a túlvett szinteket, míg az MACD középvonala fölött keresztezhet felfelé, szintén pozitív jelzést adva. Ez alapján benne van a pakliban a 3120-as ellenállás első nekifutásra történő átlépése, de a hamar túlvettségbe forduló mutatók a teret is korlátozhatják felfelé. 3200 lehet a további emelkedés esetén első körben elérhető mint új lokális csúcs, míg lefelé változatlanul az 50 napos mozgóátlag jelenti az első számú támaszt.

Támasz: 2976 (MA 50)
Ellenállás: 3120; 3200

Heti

Folytatta a korrekciót a nagy emelkedő csatorna tetejének érintését követően a MOL árfolyama, újabb lépcsőfokkal lépett lejjebb, de érdemi támaszt még nem ért el. A hetes grafikonon az első erősebb technikai zóna a 2890-es szint, alóla tört ki legutóbb a papír, így egy tovább mélyülő korrekció esetén elsőként itt remélhetünk megállót. A hosszú távú pozitív technikai kép csak a nagy csatorna megtörésével sérül jelentősen, ez a masszív támasz jelenleg 2750 forintnál található. Egyelőre tehát egy egészséges korrekció zajlik a MOL árfolyamánál, melyet érdemes lehet a támaszoknál vételi lehetőségként is kezelni.

Támasz: 2890; 2750 (trendvonal)

Ellenállás: 3150 (csatorna)

Forex mazsoláknak

Rövid poszt következik. Szembe kell néznem ugyanis néhány dolgokkal.

Téli kikapcsolódás az Alpokban

Az ausztriai téli üdülés az életöröm igazán különleges formája, amely során...

Technikai elemzések

Első érdemi támasza már mankót tudott jelenteni a német index számára.

Itt kérem minden volt tegnap. Nagy esés, visszaemelékedés, majd...

Mindenkori csúcsa alatt zajlik a hazai index aktuális korrekciója.

Újra fej-vállak alakzatának letörésével fenyeget a gyógyszergyártó árfolyama.

10600 forintos támaszára telepedett vissza a bankpapír csütörtökön.

Támaszszinthez érkezett a távközlési vállalat árfolyama.

Rövid pihenő után pattant fel közeli támaszától az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

Mostanság óriási hype övezi a kriptovaluta piacokat. Szinte naponta...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Jól fogadta az adócsökkentést a tőzsde »