Lokális csúcsa felé fordult a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Kitartóan távolodik 50 napos mozgóátlagától az olajvállalat árfolyama. 3070 forintnál kialakított ellenállását célozhatja elsőként a folytatásban.

15 perces

Kitartóan kapaszkodott tovább a MOL árfolyama szerdán is, megerősítve a kis háromszögből érkező kilépést, egyúttal megszilárdítva pozícióját a 3000 forintos lélektani érték fölött. A 3070-3120-as zóna jelent ellenállást a továbbiakban, az itt érintett lokális csúcs leküzdése lehet komolyabb kihívás további emelkedés esetén. A rövidtávú összkép egyelőre pozitív, fontosabb támasz nem esett el a papírnál, a folytatásban tovább igyekezhet az említett lokális csúcs felé az árfolyam.

Támasz: 3000; 2950

Ellenállás: 3070; 3120

Napi

Tovább haladt az emelkedés útján az olajvállalat árfolyama, miután sikeresen fordult az 50 napos mozgóátlaga által alkotott támaszról. Szerdán már teli gyertyával tudott emelkedni, növekvő forgalom mellett, melynek következhet folytatása az előttünk álló napokban is. A cél a 3070-nél formált ellenállási szint lehet, míg az érintett lokális csúcsot 3120 forintnál találjuk. Az indikátorok pozitív jelzései is alakulnak, további emelkedéssel érkezhet meg az RSI a bullish tartományba és keresztezhet felfelé az MACD középvonala fölött.

Támasz: 2970 (MA 50)
Ellenállás: 3070; 3120

Heti

Folytatta a korrekciót a nagy emelkedő csatorna tetejének érintését követően a MOL árfolyama, újabb lépcsőfokkal lépett lejjebb, de érdemi támaszt még nem ért el. A hetes grafikonon az első erősebb technikai zóna a 2890-es szint, alóla tört ki legutóbb a papír, így egy tovább mélyülő korrekció esetén elsőként itt remélhetünk megállót. A hosszú távú pozitív technikai kép csak a nagy csatorna megtörésével sérül jelentősen, ez a masszív támasz jelenleg 2750 forintnál található. Egyelőre tehát egy egészséges korrekció zajlik a MOL árfolyamánál, melyet érdemes lehet a támaszoknál vételi lehetőségként is kezelni.

Támasz: 2890; 2750 (trendvonal)

Ellenállás: 3150 (csatorna)

Technikai elemzések

Mérsékelt csütörtöki gyengülés után pénteken ismét ellenállásai felé...

Ami nagyon, de nagyon fura, hogy miközben kezd helyreállni a rend a világ...

Hiába feszült neki a 39000-es szintnek a hazai index csütörtökön.

Jelentős emelkedéssel kezdte korrigálni a megelőző napok zuhanását a...

Kezdeti erősödést követően forgalommal vett fordulatot a bankpapír.

Nem tudott hosszú időre elszakadni a 460-as szinttől a távközlési vállalat...

Nem tudott tartósan kilépni korrekciós trendjéből az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

A tradingben annyi érzelem van jelen napi szinten, ami kevés más szakmában...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Elmaradhat az előirányzatoktól a Mol »