Lokális csúcsát feszegeti a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tovább emelkedve 24000 fölötti szinteket célozhat az olajvállalat árfolyama. Meredek trendvonala alá kerülve adná első negatív jelzését a folytatásban.

15 perces

23900-nál található ellenállására helyezett nyomást a keddi kereskedésben a MOL árfolyama, napon belül még új lokális csúcsot is sikerült érinteni 24000 közelében, a kitörés azonban egyelőe elmaradt. A nap második felében visszatért az emelkedő háromszögbe a papír, a 23900-as zárás azonban így sem rossz teljesítmény. A háromszögből érkező elmozdulásra érdemes a folytatásban is figyelni, ez mutathatja rövidtávon az irányt. Kitöréssel 24000 fölé lehetne megérkezni, míg a 23600-hoz érkező alsó szár elesésével maradhatunk az elmúlt időszak sávjában.

Támasz: 23600; 23000

Ellenállás: 23900

Napi

Ellenállását tesztelte kedden az olajvállalat árfolyama, egyelőre azonban a kitöréshez nem volt elég ereje a papírnak, a hét folyamán tovább próbálkozhat az akadály átlépésével. Az indikátorok a pozitív jelzések felé kanyarodnak, de egyelőre az RSI sem érkezett a bullish zónába és az MACD sem adta be a vételi jelzést a felfelé keresztezéssel. Ettől függetlenül nem látszanak negatív jelzések a grafikonon, a kitörési kísérleten lehet a hangsúly a folytatásban is. Az első negatív mozzanat rövidtávon az eddig sértetlen meredek emelkedő trend letörése lenne, ami a sávban marasztalhatja az árfolyamot.

Támasz: 23600; 22900-23000

Ellenállás: 23900

Heti

Gyengülést hozott a MOL számára szeptember első hete, a felső Bollinger jelentett akadályt az emelkedési kísérleteknél, így nem sikerült a 24000-es lélektani szint átlépése és a tovább erősödés a csatornatető felé. Komolyabb csorbát azonban nem szenvedett a technikai kép, a 23000-es támaszzóna elesése nyitná meg az utat lefelé az alakzatban, erre érdemes figyelni a folytatásban, hiszen egy letörés 1000 forintos teret is nyithatna lefelé. Amíg az emelkedő trendvonalban tud maradni a papír, addig alapvetően pozitív hosszú távú kilátások érvényesek.

Támasz: 23000

Ellenállás: 24000

Technikai elemzések

A menetrend alapján a letört csökkenő trendvonal visszatesztelése után lefelé...

Pihenőt tartott a szerdai emelkedést követően a gyógyszergyártó árfolyama.

Mérsékelt gyengüléssel távolodott csúcsától a bankpapír.

A 460-as zónára került nyomás a csütörtöki kereskedésben a távközlési...

2830 forintnál található mankójának letörése után nyílhat ki az út lefelé az...

OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Nem telt túl jól a hét a BÉT-en »