Megszokott értékekein mozog az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A 480-as szint környékén maradt a távközlési vállalat árfolyama, egyelőre nem tudott nyomást helyezni 200 napos mozgóátlagára.

15 perces

Komolyabb izgalmakat nem hozott az MTelekom árfolyamának szerdai kereskedése sem, 478 forintnál érintett napi minimumot a papír, majd a zárásban 482 forinthoz húzták fel. Ezzel sikerült mérsékelten erősödni, de mérvadó elmozdulás nem érkezett ezúttal sem. A 485-486-os zóna jelent ellenállást felfelé, míg lefelé 477, majd 475 jelentenek támaszt. Az elmúlt hetek bő 10 forintos tartományából kilépve próbálhatna irányt választani a papír.

Támasz: 477; 475

Ellenállás: 485-486

Napi

50 napos mozgóátlagára támaszkodott a távközlési vállalat árfolyama szerdán, innen elemelkedve tudott 482 forinton zárni, két forintot emelkedve. Említésre érdemes forgalom mellett jött az erősödés, de érdemi ellenállást változatlanul a 485-höz érkező 200 napos mozgóátlag jelent, ennek az áttörésével nyílna meg tér az emelkedéshez, kezdetnek a csatorna keretein belül. Lefelé ugyanezt a szerepet látja el az 50 napos mozgóátlag, alatta 470 felé lehet nyitva az út.

Támasz: 478 (MA 50)
Ellenállás: 485 (MA 200)

Heti

Szerény emelkedéssel zárta az elmúlt hetet az MTelekom árfolyama, de összességében továbbra is a hetek óta jellemző oldalazás zajlik a 480 forintos szintnél. A nagy emelkedő csatorna alj 470 forintnál rendkívül fontos támasz, ennek sérülése lenne érdemi negatív jelzés, ami akár a gyengülésnek is utat nyithat. Amíg ez a támasz nem esik el, addig nem kell egy tartós lefordulás miatt aggódni, felfelé elpattanva a támasz közeléből pedig emelkedést várhatunk 500 forint fölé. A forgalom élénkülésére, és a 480 forintos szinttől történő elmozdulásra lehet érdemes figyelni a folytatásban.

Támasz: 470 (trendvonal)

Ellenállás: 500

Technikai elemzések

Mérsékelt csütörtöki gyengülés után pénteken ismét ellenállásai felé...

Ami nagyon, de nagyon fura, hogy miközben kezd helyreállni a rend a világ...

Hiába feszült neki a 39000-es szintnek a hazai index csütörtökön.

Jelentős emelkedéssel kezdte korrigálni a megelőző napok zuhanását a...

Kezdeti erősödést követően forgalommal vett fordulatot a bankpapír.

Nem tudott hosszú időre elszakadni a 460-as szinttől a távközlési vállalat...

Nem tudott tartósan kilépni korrekciós trendjéből az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

A tradingben annyi érzelem van jelen napi szinten, ami kevés más szakmában...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Ellenállások felé korrigál a DAX - technikai elemzés »