Mínuszba fordult Európa

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Gyengüléssel nyitottak az irányadó mutatók a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken csütörtökön. A BUX index felfelé vette az irányt.

A londoni FTSE-100 index 0,09 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,22 százalék, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,23 százalék mínuszban indította a napot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,17 pontos emelkedéssel, 38 119,26 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest minimálisan erősödött.

Csütörtökön az európai tőzsdenyitáskor az euró árfolyama 1,1885 dolláron állt a szerda esti 1,1882 dollár után.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 14 centtel (0,25 százalékkal) 55,02 dollárra csökkent.

A délelőtti trendet elsősorban a kivárás jellemzi azelőtt, hogy kora délután ismerteti kamatdöntését a Bank of England (BoE). Európában nem lesznek trendbefolyásoló makrogazdasági adatok, a befektetőkre hatással lehet ugyanakkor, hogy az ázsiai börzék jórészt gyengüléssel reagáltak a vártnál gyengébb augusztusi kínai kiskereskedelmi és ipari termelési adatokra.

Trend nélkül Ázsiában

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon sem alakult ki egyértelmű trend.

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,31 százalékkal, 19 804 pontra gyengült, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,32 százalékkal csökkenéssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,12 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató ugyanakkor 0,20 százalékkal erősödött.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,61 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,67 százalékos csökkenést jelzett, miközben a szöuli Kospi mutató 0,20 százalék pluszban állt.

Erre számítanak Budapesten

Stagnálásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön a nyilatkozó elemzők. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: nem vár jelentős mozgásokat, a vezető részvények árfolyamai vélhetően a szerdai árszinteken mozognak majd.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint a BUX-index esetében az alacsony forgalom miatt nehezen jelezhető előre a nyitás iránya, de vélhetően stagnálnak az árfolyamok.

Így zártak szerdán

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,28 százalékkal gyengült, Frankfurtban a DAX-30 0,23 százalékkal erősödött, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,16 százalékkal emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42,21 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 38 119,09 ponton, új történelmi csúcson zárt.

Szerény emelkedéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Már a WTI olajfajta is csak 1,5 dolláron belül van attól, hogy elérje a 60...

Pihenőt tartott az elmúlt napok emelkedését követően a hazai index.

Csütörtökön sem tudott elemelkedni lélektani támaszának közeléből a...

50 napos mozgóátlaga és a korábban letört emelkedő trendvonal jelent...

Tartani tudta magát támasza fölött a távközlési vállalat árfolyama.

Ellenállása közeléből fordult vissza csütörtökön az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

János 2015 nyarán járt nálam oktatáson és év végén kezdett élesben opciókkal...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Erősen zárt New York »