Mit várhatunk a blue chipektől?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Alapvetően jól alakult a gyorsjelentési szezon, a MOL gyengébb teljesítménye - az Erste elemzői szerint - csak egy átmeneti kilengés, a kilátások kedvezőek. A Telekomnál az üzleti folyamatokban volt egy pozitív elmozdulás, de a jövőre nézve több kockázattal is szembe kell nézni.

A videó kattintásra indul.

A vezető részvényeknek végig alacsony forgalma volt

A részvénypiac forgalma 4,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Kovács Bálint, az Equilor senior elemzője az MTI-nek elmondta: az európai részvénypiacokon inkább negatív hangulatban zajlott a kereskedés és ez a BUX-indexre is rányomta a bélyegét.

A BÉT-en a vezető részvényeknek nagyon alacsony volt forgalma, a blue chipekhez képest a kisebb papírok iránt jóval nagyobb volt az érdeklődés. Mindez az elemző szerint összefügg azzal, hogy az amerikai részvénypiacok zárva tartottak csütörtökön a hálaadás napi ünnep miatt.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 aktuális csatornán kifejtette: az amerikai részvénypiac zárva tartása az európai vezető részvénypiacokra is kihatott. Hozzátette, hogy a magyar részvénypiacon a szerdai szinthez képest némi "lecsorgás" volt tapasztalható.

Eredmények

A Mol 43 forinttal, 1,31 százalékkal 3237 forintra csökkent, 360,2 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott 10 350 forintot ért, forgalmuk 980,1 millió forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal 472 forintra erősödött, forgalma 94,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,14 százalékkal 7020 forintra esett, a részvények forgalma 647,1 millió forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4022,20 ponton zárt csütörtökön, ez 9,38 pontos, 0,23 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Egy Trader életútja nem mindig úgy zajlik, mint egy hierarchikus rendszerben...

Technikai elemzések

Közepes emelkedésből mínuszba váltott mind a három amerikai index, de azért...

38000 fölé tudott visszatérni a hazai index árfolyama szerdán.

Továbbra is a letörés irányába hajlik a gyógyszergyártó árfolyama.

A 11780 forintnál található sávtető jelent továbbra is masszív ellenállást a...

Továbbra is van némi tér a távközlési vállalat árfolyama számára az...

Alacsony forgalom mellett, de emelkedni tudott az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Amit tudnak, lakóövezetté alakítanak a fővárosban »