Nagy ellenállási szint alatt parkol az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Hosszasan rákészül a 480-as ellenállási zónára a távközlési vállalat árfolyama, egyelőre hiányzik a kitöréshez szükséges átütő erő a papír mögül.

15 perces

A 473-as szintet látogatta meg pénteken is az MTelekom árfolyama, nehéz még az elszakadás, hosszú időt töltött együtt a szint és az árfolyam, a nap végére azonban érzelmes búcsú után sikerül felfelé kanyarodni és 477 forintos záró értékkel befejezni a kereskedést. A pacsit követően 473 már nem sérült, erre a szintre változatlanul támaszként számíthatunk rövidtávon. A nagy kihívás felfelé továbbra is a 478-480-as ellenállási zóna, ennek a megpuhításával folytatódhat a kereskedés július harmadik hetében.

Támasz: 473

Ellenállás: 478-480

Napi

Nem fest rosszul a távközlési vállalat árfolyamának grafikonja, de az átütő erő még mindig hiánycikk, elsősorban az irgalmatlanul gyenge forgalom tarthatja vissza a papírt az előtte húzódó ellenállási zóna átlépéséhez. Az idáig érkező elaraszoláshoz, és a szinten tartáshoz elég ez az aktivitás, komolyabb eladó szemmel láthatóan nincs a papírban, de a 480-as szint, majd a 200 napos mozgóátlag áttörése is komolyabb kihívások, melyek a tegnap tapasztalt forgalom mellett aligha kivitelezhetőek. Épp ezért bár összességében továbbra is pozitív irányba hajlik a technikai kép a rövidtávú emelkedő trenddel és az 50 napos mozgóátlag fölött tartózkodással, valamint az indikátorok is inkább bullish képet mutatnak, a kitörésre még előfordulhat, hogy várni kell.

Támasz: 470

Ellenállás: 480

Heti

Megmoccant az MTelekom árfolyama az elmúlt héten, a berajzolt kis ék alakzatból sikerült elindulnia felfelé, és továbbra is alacsony forgalommal ugyan, de sikerült közelebb lépni a 480-as ellenálláshoz. Az indikátorok is jó úton vannak a bullish momentum megformálása felé, az MACD a felfelé keresztezés határán, és az RSI is középvonala fölé érkezhet. A zöld lámpát az emelkedéshez 480 meggyőző átlépése adhatná meg.

Támasz: 440 (trendvonal)

Ellenállás: 480

Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Ismét 13000 fölötti értékeken a német index.

Megijedtünk, de nem jött folytatás, egyelőre stabilan tartották magukat a...

Mérsékelt emelkedéssel kapaszkodott felfelé a hazai index.

Nem szakadt el a 7000 forintos szinttől hétfőn sem a gyógyszergyártó árfolyama.

Tovább kapaszkodik a 10000 forintos lélektani szintbe a bankpapír.

A 470-es szint elesésének megerősítésével folytathatja a gyengélkedést a...

Tovább távolodott fontos támaszától az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Történelmi mélyponton a lej »