Nagy ellenállási szint alatt parkol az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Hosszasan rákészül a 480-as ellenállási zónára a távközlési vállalat árfolyama, egyelőre hiányzik a kitöréshez szükséges átütő erő a papír mögül.

15 perces

A 473-as szintet látogatta meg pénteken is az MTelekom árfolyama, nehéz még az elszakadás, hosszú időt töltött együtt a szint és az árfolyam, a nap végére azonban érzelmes búcsú után sikerül felfelé kanyarodni és 477 forintos záró értékkel befejezni a kereskedést. A pacsit követően 473 már nem sérült, erre a szintre változatlanul támaszként számíthatunk rövidtávon. A nagy kihívás felfelé továbbra is a 478-480-as ellenállási zóna, ennek a megpuhításával folytatódhat a kereskedés július harmadik hetében.

Támasz: 473

Ellenállás: 478-480

Napi

Nem fest rosszul a távközlési vállalat árfolyamának grafikonja, de az átütő erő még mindig hiánycikk, elsősorban az irgalmatlanul gyenge forgalom tarthatja vissza a papírt az előtte húzódó ellenállási zóna átlépéséhez. Az idáig érkező elaraszoláshoz, és a szinten tartáshoz elég ez az aktivitás, komolyabb eladó szemmel láthatóan nincs a papírban, de a 480-as szint, majd a 200 napos mozgóátlag áttörése is komolyabb kihívások, melyek a tegnap tapasztalt forgalom mellett aligha kivitelezhetőek. Épp ezért bár összességében továbbra is pozitív irányba hajlik a technikai kép a rövidtávú emelkedő trenddel és az 50 napos mozgóátlag fölött tartózkodással, valamint az indikátorok is inkább bullish képet mutatnak, a kitörésre még előfordulhat, hogy várni kell.

Támasz: 470

Ellenállás: 480

Heti

Megmoccant az MTelekom árfolyama az elmúlt héten, a berajzolt kis ék alakzatból sikerült elindulnia felfelé, és továbbra is alacsony forgalommal ugyan, de sikerült közelebb lépni a 480-as ellenálláshoz. Az indikátorok is jó úton vannak a bullish momentum megformálása felé, az MACD a felfelé keresztezés határán, és az RSI is középvonala fölé érkezhet. A zöld lámpát az emelkedéshez 480 meggyőző átlépése adhatná meg.

Támasz: 440 (trendvonal)

Ellenállás: 480

Forex mazsoláknak

Bemutatunk egy NFP kereskedési stratégiát is, ami kezdőként, demó...

Technikai elemzések

12500-tól igyekezhet távolodni a nyáron felállított ellenállások irányába a...

Először nem örültek neki, azután meg örültek, de senki sem érti miért is...

Mérsékelt visszahúzás után 38000 pontnál tartotta magát a szerdai...

6700 forintnál tudott megtorpanni a gyógyszergyártó árfolyamának gyengülése.

Nem tört újabb támaszt a trendvonala alá érkezést követően a bankpapír.

50 napos mozgóátlagának letörésével nyílna meg az út a távközlési vállalat...

Nem tért ki néhány napos sávjából az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

59 magyar részvényt lehet ezentúl elérni az IB kereskedési felületén, azonban...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Lendületbe jött a dollár »