Nem sikerült a péntek Amerikának

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Inkább mínusz

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 39,73 ponttal, 0,17 százalékkal, 23 422,21 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 2,32 ponttal, 0,09 százalékkal lett kevesebb, és 2582,3 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,89 ponttal, 0,01 százalékkal gyarapodott, és 6750,94 ponton zárt.

A befektetők az adóreform valószínű késlekedése miatt állították meg az erősödést és vettek ki árfolyamnyereséget a részvényeikből. A főbb indexek az év eleje óta már tizenöt, a novemberi elnökválasztás óta pedig húsz százalékkal emelkedtek. Egyes technológiai ágazatokra szakosodott befektetési alapok tőzsdén forgó részjegyei pedig az év eleje óta már negyven százalékkal is erősödtek.

Az S&P-500 indexben képviselt tizenegy gazdasági ágazatból hatnak csökkent az árfolyam mutatója. A legnagyobb mértékben, majdnem másfél százalékkal az energiaiparé, azzal párhuzamosan, ahogy az olajárak csökkenni kezdtek a héten elért két és fél éves csúcsról. A piaci zárás előtt két órával az amerikai WTI nyersolaj 0,38 százalékkal állt alacsonyabban, 56,95 dolláron, a Brent pedig 0,25 százalékkal alacsonyabban, 63,77 dolláron.

Megdobta a Star Wars az árfolyamot

A médiacégek árfolyama emelkedett pénteken. A Disney csaknem három százalékkal erősödött egy új Csillagok Háborúja trilógia tervének bejelentésének köszönhetően annak ellenére is, hogy gyenge negyedéves eredményt tett közzé. A Twenty-First Century Fox, a Time Warner Inc, a Comcast és a News Corp részvénye mind több-kevesebb nyereséget érhetett el.

A pénteki általános gyengülésből a vállalati eredmény beszámolóknak köszönhetően a félvezető ágazat és a kiskereskedelmi ágazat több papírja is ki tudta vonni magát. Az Nvidia részvénye az S&P-500 index legjobban teljesítő papírja lett majdnem hat százalék erősödéssel. A képfeldolgozó processzorokat gyártó cég elemzői várakozásokra rácáfoló eredménybeszámolót tett közzé. Az emelkedésben követték a Micron és az Advanced Micro Devices chipgyártó vállalatok részvények is.

A kiskereskedelmi ágazat papírjait a J.C. Penney részvényének tizenöt százalékos erősödése emelte meg, szintén a cég várakozáson felüli negyedéves eredményének köszönhetően.

A dollárt az adóreform késlekedése miatti aggodalmak gyengítették, az eurót 0,17 százalékkal jegyezték erősebben 1,1662 dolláron. Az arany ára 0,88 százalékkal 1276,19 dollárra csökkent unciánként.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Az elmúlt egy hónapban kialakított fej-vállak alakzat letörésével folytatódna...

Esés jellemzi az elmúlt napokban az összes meghatározó piacunkat. Kulcs...

Újabb napot sikerült emelkedéssel töltenie a hazai indexnek, miután sikeresen...

Pénteken is megjelentek az eladók a 7000 forintos érték fölött.

10000 forintnál talált kapaszkodót az elmúlt két kereskedési napban a bankpapír.

Nem tud elszakadni a 470 forintos zónától a távközlési vállalat árfolyama.

Korrekciója után kapott erőre ismét az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Fordítottak a piacok nap közben »