Növekvő profitról jelentettek a biztosítók

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentette friss negyedéves számait a német központú Allianz biztosító. Reggel hozta nyilvánosságra eredményeit az Aegon.

Osztalékot emel az Allianz

Jelentősen emelkedett a müncheni székhelyű Allianz biztosító profitja a tavalyi utolsó negyedévben. A cég a tavalyi eredmény alapján osztalékemelést jelentett be.

A pénteken közölt adatok szerint a piaci tőkeértéke és díjbevétele alapján Európa legnagyobb biztosítójának adózott eredménye éves összevetésben 16 százalékkal, 1,42 milliárd euróra emelkedett a december végével záródott három hónapban. Ez elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelő 1,57 milliárd eurótól.

A működési eredmény 15 százalékkal, 2,59 milliárd euróra nőtt, nagyobb lett az elemzők által várt 2,53 milliárd eurónál. A cég tavalyi profitja 6,3 százalékkal, 6,62 milliárd euróra emelkedett, a működési eredménye pedig 10,74 milliárd euró volt, ami az Allianz által várt 10 és 10,8 milliárd euró közötti összeg felső határához közeli.

Az Allianz pénteken azt is bejelentette, hogy az éves eredmény alapján 7,30 euróra növeli a részvényenkénti osztalékot a tavalyi 6,85 euróról.

Jól jött az erős dollár

A holland Aegon NV biztosító 20 százalékos tavalyi utolsó negyedévi profitnövekedésről számolt be pénteken, bevételének 38 százalékos bővülése mellett.

Az eredményjavulást az erősebb dollárral és azzal indokolta a biztosító, hogy nőtt az univerzális életbiztosítások értékesítése. A december végével záródott három hónapban a cég adózott eredménye 478 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 399 millió euróról. Az Aegon bevétele 2,12 milliárd euróról 2,91 milliárd euróra bővült.

Hirdetés
Technikai elemzések

25000 pontra esett (-171 pont) tegnap a DOW 30 index értéke, miután Trump...

39000 pontnál fújt visszavonulót a keddi kereskedésben a hazai index.

A sávtető elérése előtt akadt el a bankpapír.

445 forintnál kapaszkodik a távközlési vállalat árfolyama.

Nehezen birkózik meg korábban letört trendvonalával az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem kell féltenünk a győri Audit »