Remekelt a Raiffeisen

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb nyereséget termelt a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet az idei harmadik negyedévben a kelet-európai piacok javuló teljesítményének és a kockázati költségek csökkenésének köszönhetően.

A bank honlapján kedden közzétett beszámoló szerint az RBI július-szeptemberben 322 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el, ami 39 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményt. Elemzők 255 millió euró profitra számítottak. Az idei év első kilenc hónapjában jelentősen, 109,9 százalékkal, 910 millió euróra nőtt az adózás utáni konszolidált profit.

A pénzintézet nettó kamatbevétele 2 milliárd 391 millió euró volt, 2,2 százalékkal több mint 2016 első kilenc hónapjában. A nettó díj- és jutalékbevétel 7,7 százalékkal, 1 milliárd 271 millió euróra nőtt. A problémás hitelek aránya (NPL-arány) a tavalyi 8,7 százalékról 6,7 százalékra csökkent szeptember 30-ra. A pénzintézet elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 12,5 százalékra javult szeptember 30-ra a tavalyi év végén mért 12,4 százalékról. Az RBI mérlegfőösszege kilenc hónap alatt, szeptember 30-ra 3,8 százalékkal 139 milliárd 963 millió euróra emelkedett.

Az RBI Ausztriában és a kelet-közép-európai régióban 16,5 millió ügyféllel és 2410 fiókkal rendelkezik. Alkalmazottainak száma 49,5 ezer körül mozog. Magyarországon a Raiffeisen Bank a harmadik negyedévben 26 millió euró adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 20 millió euróval.

Az év első kilenc hónapjában 93 millió euró volt a tiszta nyereség, míg egy évvel korábban 48 millió eurót tett ki. A problémás hitelek aránya szeptember 30-án 9,3 százalékra rúgott, szemben az egy évvel korábbi 19,1 százalékkal.

A Raiffeisen Bank Magyarországon 71 bankfiókban közel kétezer alkalmazottat foglalkoztatott szeptember végén, ügyfeleinek száma több mint 537 ezerre rúgott. Mérlegfőösszege 7 milliárd 98 millió eurót tett ki, szemben az egy évvel korábbi 6 milliárd 552 millió euróval.

Hirdetés
Technikai elemzések

A menetrend alapján a letört csökkenő trendvonal visszatesztelése után lefelé...

Pihenőt tartott a szerdai emelkedést követően a gyógyszergyártó árfolyama.

Mérsékelt gyengüléssel távolodott csúcsától a bankpapír.

A 460-as zónára került nyomás a csütörtöki kereskedésben a távközlési...

2830 forintnál található mankójának letörése után nyílhat ki az út lefelé az...

Hirdetés
OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem telt túl jól a hét a BÉT-en »