Sikerült dupláznia az Emiratesnek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Megduplázta a tavalyihoz képest első féléves adózott eredményét idén a Budapestre is közlekedő Emirates dubaji légitársaság.

Nőtt a bevétel

A cég csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint árbevétele 6 százalékkal 12,1 milliárd dollárra emelkedett, költségszintje pedig a pontos összeg említése nélkül az Emirates közlése szerint 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, mivel a legnagyobb tételt jelentő üzemanyagszámla 14 százalékkal magasabb volt, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Az Emirates az első fél évben 29,1 millió utast szállított, ez 4 százalékos javulásnak felel meg, a járatok töltöttsége pedig 1,9 százalékpontot javulva 77,2 százalékra emelkedett. Az első fél év során az Emirates tíz új repülőgépet, köztük a századik Airbus A380-asát vette át, és az év végéig további kilenc szélestörzsű gép csatlakozik a most 264 gépes flottához. A szállítmányozási üzletág 1,3 millió tonna forgalommal 5 százalékos volumennövekedést produkált, és 8 százalékos hozamnövekedést ért el.

Nyereséges volt a Commerzbank is

Főleg egyszeri tételeknek köszönhetően nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben a Commerzbank. Németország második legnagyobb bankja csütörtökön közölte, hogy a szeptember 30-án végződött negyedévben 472 millió euró nettó nyereséget ért el az előző negyedévi 637 millió euró és az egy évvel korábbi 288 millió euró veszteséggel szemben.

A bank több egyszeri tételből profitált, így a frankfurti székház eladásából és a Concardis pénzügyi szolgáltatóban bírt részesedése értékesítéséből. A szerkezetátalakítási program közepén tartó bank az első háromnegyed évben 66 millió euró nyereséget ért, és 2017 egészét "enyhén pozitív eredménnyel" fogja zárni - mondta Martin Zielke vezérigazgató.

A pénzintézet korábban 807 millió eurót különített el a létszámleépítés költségeinek fedezésére. A Commerzbank tavaly ősszel bejelentette, hogy 2020-ig 9600 teljes munkaidős állást számol fel, de leánybankjai mellett kitart. A Commerzbank a Commerzbank Zrt. révén 1993 óta van jelen Magyarországon.

Hirdetés
Technikai elemzések

Elég ijesztőt esett tegnap az amerikai DOW 30 index, aminek 254 pontot...

Korábban letört trendvonala tartotta vissza az emelkedéstől a hazai indexet.

A 6000-es szint alatt akadt el a gyógyszergyártó árfolyama az elmúlt napokban.

Mindenkori csúcsa közeléből fordult lefelé a bankpapír.

Nem tudta legyűrni kedden sem 200 napos mozgóátlagát a távközlési vállalat...

Korábban letört támaszaitól fordult vissza az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

A tradingben annyi érzelem van jelen napi szinten, ami kevés más szakmában...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Növekvő bevétel, romló profit a Telekomnál »