Tartja magát trendvonala fölött az OTP - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tovább szűkülnek a Bollinger szalagok a bankpapír árfolyama körül, előkészítve a következő nagyobb elmozdulást, ami már kijelölheti az irányt a folytatásra.

15 perces

Irány nélkül folytatódott az OTP konszolidációja, tartja magát a lokális csúcsok közelében az árfolyam. Érdemi változás ezzel nem állt be a technikai képben, az első támaszzónát változatlanul a 10200-10250-es szint jelenti, míg felfelé 10500 leküzdése nyithat utat felfelé. A folytatásban ebből a tartományból érkező kimozdulás mutathatja az irányt. Lefelé további támaszok várják a papírt, kiemelendő ezek közül a 10000-es lélektani szint. Emelkedés esetén egy kitörés új lokális csúcsok felé is utat mutathat, 11000 irányába.

Támasz: 10200-10250

Ellenállás: 10500

Napi

A várakozásoknak megfelelően alakul a bankpapír árfolyama, emelkedő trendje fölött konszolidál tovább a papír. A Bollingerek szűkülése tovább folytatódhat, előkészítve a terepet a következő érdemi elmozduláshoz. Az említett emelkedő trend 10200-nál az első támasz lefelé, ennek elesése helyezheti nyomás alá a 10000-es lélektani szintet és az ide közeledő 50 napos mozgóátlagot is. Utóbbi támaszzóna elesése már jelentős teret nyitna a gyengülésnek. Felfelé a 10500-as ellenállás áttörésével lehet tovább emelkedni a meredek emelkedő csatornában.

Támasz: 10200; 10000

Ellenállás: 10500

Heti

Doji gyertyát formált a hetes grafikonon az OTP árfolyama az elmúlt héten, újabb fordulás felé mutató gyertya jelent így meg a grafikonon a csatornatetőnél. Egy lefordulás 10000 alá a 9200-9600-as tartományba mutató korrekciót is jelenthetne, és bár a hosszú távú technikai kép így is pozitív maradhat, a közeljövőben érdemes óvatosan kezelni a lokális csúcsok közelébe kapaszkodó papírt. Felfelé a csatornatető jelent korlátot az érdemi emelkedés számára.

Támasz: 10000

Ellenállás: 10500

Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Már a WTI olajfajta is csak 1,5 dolláron belül van attól, hogy elérje a 60...

Pihenőt tartott az elmúlt napok emelkedését követően a hazai index.

Csütörtökön sem tudott elemelkedni lélektani támaszának közeléből a...

50 napos mozgóátlaga és a korábban letört emelkedő trendvonal jelent...

Tartani tudta magát támasza fölött a távközlési vállalat árfolyama.

Ellenállása közeléből fordult vissza csütörtökön az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

János 2015 nyarán járt nálam oktatáson és év végén kezdett élesben opciókkal...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Lanyha forgalom volt a BÉT-en »