Távolodott támaszától a Richter - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Egyedüli blue chipként emelkedett a keddi kereskedésben a gyógyszergyártó árfolyama, érdemi akadály fölé azonban nem sikerült zárnia.

15 perces

Lendületet vett 6550 forintos technikai értékének közelében a Richter és bő 100 forintot ugrott a keddi kereskedés első felében. A zárás 6627 forintra érkezett, így komolyabb ellenállásait nem tudta még nyomásalá helyezni a papír. 6680 az első fejtörést okozó szint, az idő közben ide érkező csökkenő trendvonal is nehezítené ennek áttörését. Sikeres átlépése természetesen pozitív rövidtávú jelzés lenne, mellyel a 6800-as szintig nyílhatna meg az út. Ellenkező esetben maradhat az aljak közelében az árfolyam. Egy újabb lefordulás az akadályoktól hamar ismét nyomás alá helyezheti a 6550-es szintet, melynek megerősített letörését sikerült elkerülni az elmúlt napokban.

Támasz: 6550; 6485

Ellenállás: 6680; 6800

Napi

Erősödni tudott kedden a gyógyszergyártó árfolyama, egyedüliként a hazai blue chipek közül. A fej-vállak alakzat nyakvonalától így távolodni tudott, de zárni nem sikerült fontosabb érték fölé. Az 50 napos mozgóátlag az első akadály az útjában, de csak napon belül tudott fölé emelkedni az árfolyam. Feljebb a csökkenő trend és a 200 napos mozgóátlag is érdemi akadályokat jelentenek, így komolyabb vételi erő mellett képzelhető csak el a további emelkedés. Amíg az említett ellenállások áttörésére nem kerül sor, maradhatnak a lefelé mutató várakozások, 6550 szignifikáns, megerősített letörése jelentene további gyengülést a folytatásban.

Támasz: 6550; 6400

Ellenálás: 6635 (MA 50); 6680

Technikai elemzések

A menetrend alapján a letört csökkenő trendvonal visszatesztelése után lefelé...

Pihenőt tartott a szerdai emelkedést követően a gyógyszergyártó árfolyama.

Mérsékelt gyengüléssel távolodott csúcsától a bankpapír.

A 460-as zónára került nyomás a csütörtöki kereskedésben a távközlési...

2830 forintnál található mankójának letörése után nyílhat ki az út lefelé az...

OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Budapest erősödik, Európa irányt keres »