Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásával

2012. november 10. 19:40 | forrás: Tőzsdefórum információ

A nagyszabású Abroncsadományozási Program keretében a Hankook több mint 1300 téli gumiabroncsot adományoz három kiemelten fontos közfeladatot ellátó szervezetnek – az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek.

A vállalat a rácalmási gyárának alapítása óta (2007) magyar termelő vállalatként tekint magára, így kötelességének érzi, hogy demonstrálja a környezeti és társadalmi ügyek melletti elkötelezettségét. A Hankook már a vörösiszap-katasztrófa során a különösen hátrányos helyzetbe került embereknek is próbált adományokkal segíteni, javítani a rászorultak helyzetén.

A 2012. évben a Hankook Tire Magyarország Kft. elindította szervezett, átfogó CSR stratégiáját, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatás-társadalmi ügyek. E program keretében már több akciót is indított, például a Dunaújvárosi Mentőszolgálat számára történt téligumi-adományozást, az 5. Gyerek ARC rajzverseny és -kiállítás főtámogatóként való szponzorációja; valamint számos helyi rendezvény támogatása a dunaújvárosi régióban, ilyen a minden évben megrendezett Dunaújvárosi Parázs-Varázs Fesztivál vagy a Rácalmási Tökfesztivál. Ezúttal a „Hankook Értékteremtő Program” következő mérföldköveként a cég elindítja Abroncsadományozási Programját.

Az adomány értéke több mint 20 millió forint, így ez minden idők legnagyobb abroncsadománya Magyarországon.

Mivel a társadalmi felelősségvállalás  a vállalatok egyik legfőbb kötelessége a 21. században, és mivel a Hankook jelentős társadalmi és gazdasági szereplő Magyarországon, kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk - mondta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. - Abroncsadományozási Programunk célja, hogy segítsük azokat, akik minket segítenek, tehát olyan országos hatókörű szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. Szeretnénk felajánlásunkkal hozzájárulni áldozatos és tiszteletreméltó munkájukhoz.

Gumiabroncsgyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk, prémium kategóriás gumiabroncsaink, ezért indítottuk el a Gumiadományozási Programunkat  - tette hozzá Lee Sang Il.

A partnerszervezetek kiválasztásakor a Hankookot az vezette, hogy olyan szervezetet válasszon, amely országos hatókörű, non-profit orientáltságú és társadalmi szolgálatot lát el életmentés, sürgősségi ellátás vagy sürgősségi szállítás formájában. Ezeket a kritériumokat figyelembe véve a Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek adományoz abroncsot.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nevében mondhatom, hogy igazán hálásak vagyunk a Hankooknak az adományért. Munkánk – ahogy jelmondatunk is tükrözi – hivatás az életért. Bajtársaim naponta több mint kétezer esetben sietnek életet menteni, sokszor rossz útviszonyok között. A tavalyi évben 33 millió km-t futottak a járműveink. Az új „sárga mentőautóink” már nagyon jól felszereltek, de a legtöbb autónk még régi, ezeken rendszerint „négy évszakos” gumikat használtunk. A Hankook adománya révén immár minden eset-rohamkocsink a téli közlekedésre legalkalmasabb gumiabroncsokon futhat. Úgy gondolom, hogy ezek a Hankook téli gumik jelentősen könnyítik majd mindennapi tevékenységünket, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban és biztonságosan hajtsuk végre feladatainkat” - nyilatkozta Dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Az adományból 172 gépjárművet szereltek fel az OMSZ-nél.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legfőbb szervezete a Tűzoltóság, részükről Bérci László Országos Tűzoltóság Főfelügyelője méltatta az adományt: Amikor sürgősségi esetekhez rohanunk, meghatározó fontosságú, hogy milyen gumiabroncsot használunk sürgősségi járműveinken. Kritikus szituációkban minden perc számít és minden apró hiba komoly problémát okozhat az utakon. Az adományból 120 személyautót és könnyű tehergépkocsit szereltek fel.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezeteként nagy öröm és segítség számunkra a Hankook adománya. Legyen szó mindennapi szociális tevékenységeink ellátásáról vagy katasztrófa-válaszadásról, fontosnak tartjuk, hogy önkénteseink és munkatársaink biztonsággal láthassák el feladatukat és juttathassák el az adományokat a rászorulók számára - mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. Az adományból 40 gépjárművüket szerelték fel.

A Hankook Tire Magyarország Kft. hosszú távú CSR stratégiájának része a már meglevő programok folytatása, valamint ezek közül néhány kiterjesztése, így a Hankook a jövőben tovább bővítheti Abroncsadományozási Programját, illetve néhány helyi eseményt regionális vagy országos szintre emelhet.

Ezeket olvasta már?

Aktivisták támadják Európa tőzsdei cégeit

Fokozódtak Európában az aktivista befektetői csoportok nyílt...

Szembement Budapest Európával

Erősödtek az irányadó indexek pénteken Európában, Budapest viszont nem tudott...

Elképesztő összeget bukott Japán a Brexiten

A japán állami nyugdíjalap (GPIF) 52 milliárd dollárt (5230 milliárd jent)...

Jackson Hole

1978 óta minden évben egyszer összeülnek a világ jegybankárai Jackson...

Hirdetés
Reggeli induló

Csak a 28000-es szint gyors érintésére futotta tegnap a hazai indexnek.

Nem érkezett megerősítés a szerdai emelkedésre a gyógyszergyártó árfolyamánál.

7300 fogott ki a bankpapíron tegnap.

Az elmúlt napokban megszokott szinteken maradt a távközlési vállalat árfolyama.

Nem akar megérkezni a forgalom az olajvállalat árfolyamánál.

Folytatódó tesze-tosza egyik fel, másik le piacok. Miközben Európában pozitív...

Hirdetés
Day Trade Talents

Minden tőzsdén spekuláló befektető amit tesz, azt azért teszi, hogy...

OpcioGuru

Sokan azzal a vággyal és álommal érkeznek a tőzsde világába, hogy ebből...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Így támogatják a munkába járást jövőre »

ANY 1077 (1,70 ) APPENINN 253 (5,86 ) BIF 461 (0,22 ) CIGPANNONIA 172 (-0,58 ) CSEPEL 478 (-0,42 ) ELMU 24390 (0,04 ) EMASZ 23075 (0,07 ) ENEFI 217 (-1,36 ) ESTMEDIA 2 (-10,53 ) FHB 514 (-0,19 ) GSPARK 2346 (0,04 ) KONZUM 63 (3,28 ) MASTERPLAST 545 (1,87 ) MOL 17280 (-0,03 ) OTP 7204 (0,06 ) PANNERGY 443 (-0,89 ) RICHTER 5566 (-0,80 ) SHOP 960 (20,00 ) TRINV 5 (-6,00 ) TWD 5 (-10,53 ) VISONKA 66 (1,54 ) ZWACK 17195 (0,44 )