Új Apple kütyü: nem a neve érdekes!

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Már a bemutató előtt kiszivárgott az Apple jubileumi telefonjának neve. Ám a piac csak az eladásokra kíváncsi.

Holnap mutatja be az Apple az új jubileumi telefonját. Ám az Apple új mobil operációs rendszerének köszönhetően máris kiszivárgott, hogy milyen nevet kapnak a bemutatásra kerülő új készülékek.

Kiszivárgott az X

Egy játékfejlesztő fedezte fel, hogy a friss szoftver már tartalmazza az új készülékeket is, így kiderült, hogy a jubileumi telefon az iPhone X nevet kapja, valamint az iPhone 8 és iPhone 8 Plus kerül még bemutatásra – mondta Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője.

Hozzátéve: az új dizájnt kapó iPhone X minden eddiginél különlegesebb lesz, amit a piac már nagyon vár, a telefon a pletykák szerint saroktól sarokig tartó OLED kijelzővel, valamint tovább fejlesztett kamerával és 3D arcfelismerő rendszerrel fog rendelkezni.

Pionír a szakmában

Emlékezhetünk, hogy az Apple a számítástechnika egyik úttörője volt. Eleinte főként hardvergyártással foglalkozott a cég, saját szoftver platformot épített a Mac OS X operációs rendszerére alapozva. Mára a világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező cége, a vállalat 5,214 milliárd részvényének teljes értéke meghaladja a 800 milliárd dollárt. A teljes mobilpiac profitjának majdnem egésze a vállalaté, annak ellenére, hogy piaci részesedése nem éri el a 15 százalékot.

Boltokban dőlhet el a sorsa

A termék neve nem igazán érdekes – vélekedett Blahó Levente, a Raifeisen elemzője. Szerinte sokkal érdekesebb, hogy mi lesz a készülékben. Amiről egyébként már sokat sejthetünk, részben kémfotók, részben beszállítói információk alapján.

Valójában azonban az eladásokra figyel majd a piac. Különösen, hogy a tavalyi gyenge évet azzal magyarázta a menedzsment: a 7-es szériát a vásárlók közül sokan azért ugrották át, mert úgy döntöttek, hogy inkább kivárják, vajon mivel készül a vállalat a telefon kerek évfordulójára.

Kínában zsugorodik a piac

Tavasszal több pletyka is felröppent azzal kapcsolatban, hogy késhet az iPhone 8 – hol gyártási, hol pedig technológiai nehézségekre hivatkoztak a szakértők.

Nos, a piacra dobás pontos időpontja még mindig kérdéses. Mindenesetre az amerikai óriás menedzsmentje továbbra is 49-52 milliárd dollár bevételt jósol a következő negyedévre.

Míg hosszabb távon az lehet kérdéses: Kínában sikerül-e megfordítani a piac zsugorodását?

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Már a WTI olajfajta is csak 1,5 dolláron belül van attól, hogy elérje a 60...

Pihenőt tartott az elmúlt napok emelkedését követően a hazai index.

Csütörtökön sem tudott elemelkedni lélektani támaszának közeléből a...

50 napos mozgóátlaga és a korábban letört emelkedő trendvonal jelent...

Tartani tudta magát támasza fölött a távközlési vállalat árfolyama.

Ellenállása közeléből fordult vissza csütörtökön az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

János 2015 nyarán járt nálam oktatáson és év végén kezdett élesben opciókkal...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egyre több kártevő támadja az Androidot »