Zuhant egy kisebbet Amerika

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Gyengültek pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Voltak pluszban is

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 76,22 ponttal, 0,35 százalékkal 21 674,51 pontra esett vissza. Az S&P 500-as mutatója 4,46 ponttal, 0,18 százalékkal zuhant, és 2425,55 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 5,39 ponttal, 0,09 százalékkal hanyatlott, és 6216,53 ponton zárt.

A tőzsdemutatók sokáig a csütörtöki zárószint alatt mozogtak, majd ideiglenesen átlendültek a pozitív tartományba arra a hírre, hogy az amerikai elnök meneszti stratégiai főtanácsadóját.

Steve Bannonról közismert, hogy gazdasági nacionalista, a nemzetközi klímaegyezmény felmondását szorgalmazta és hogy az America First (Amerikai Mindenekelőtt) szószólója. A New York Times közlése szerint Donald Trump már döntött arról, hogy megválik Steve Bannontól, a Fehér Ház illetékesei most azon dolgoznak, hogy ezt mikor és milyen formában jelentsék be.

Bizonytalanságban

Elemzők szerint a piacot elbizonytalanította, hogy az amerikai elnök ipari tanácsadó testületéből többen kiléptek az elmúlt napokban, mert Donald Trump amerikai elnök későn és nem egyértelműen ítélte el a neonácikat és a fehér fajvédőket a Charlottesville-i tüntetésen történt véres összecsapásokért.

A The Wall Street két napja megjelent elemzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a lemondások alaposan próbára teszik a Fehér Ház és a vállalati vezetők közötti amúgy is feszült viszonyt. Egyes megfigyelők szerint Steve Bannon menesztése kifejezetten bizalomerősítő lépés lenne Donald Trump részéről, mérsékelné a vállalatvezetők bizalmatlanságát a kormánnyal szemben.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 1,64 dollár (3,48 százalék) emelkedéssel 48,76 dolláron állt záráskor. New Yorkban az euró 1,1762 dollárra erősödött a hajnali 1,1741 dollárról. Az arany ára 2,10 dollárral (0,16 százalékkal), unciánként 1290,30 dollárra csökkent.

Jelentősen gyengültek csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Hirdetés
Technikai elemzések

A menetrend alapján a letört csökkenő trendvonal visszatesztelése után lefelé...

Pihenőt tartott a szerdai emelkedést követően a gyógyszergyártó árfolyama.

Mérsékelt gyengüléssel távolodott csúcsától a bankpapír.

A 460-as zónára került nyomás a csütörtöki kereskedésben a távközlési...

2830 forintnál található mankójának letörése után nyílhat ki az út lefelé az...

Hirdetés
OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem telt túl jól a hét a BÉT-en »