2024 április 19

5000-et veheti célba a korrekció – OTP technikai elemzés

15 perces

További 100 pontot korrigált az OTP árfolyama a hét zárásaképp, nap közben 5200 tartotta meg a gyengülést. Amennyiben a továbbiakban elesik ez az érték, az 5000-es szintig folytatódhat a gyengülés, ez a szint már alkalmas lehet  a fordulóra. Ellenállásként az 5500-as szint szolgálhat még egy darabig, ennek a tesztelése, illetve áttörése még várathat magára, de a korrekció után sor kerülhet rá, hiszen alapvetően pozitív maradhat az összkép, még 5000 letörése esetén is.

OTP 15perces

Napi

Komolyabb gyengüléssel zárta a hetet a bankpapír, a korábbi csatorna felső szárának letörésével térhet vissza a lélektani 5000-es szinthez. Az RSI itt érhet vissza a túlvett zóna határához, így amennyiben még mindig van elég erő az árfolyamban, akár vissza is pattanhat. Ellenkező esetben a szint szignifikáns letörésével mélyebb korrekció is következhet. Az emelkedő trendvonal jelenleg 4700-nál húzódik, legkésőbb ez jelenthet fordulópontot az árfolyam számára, ha korábban nem tud felpattanni. Hosszú távon az emelkedést folytathatja az árfolyam, miután vége a korrekciós hullámnak, 5500 áttörése esetén nyílhat meg az út 6000 irányába.

OTP Napi

Heti

Újabb hetet zárt erősödéssel az OTP árfolyama, azonban a hosszú felső kanóc alapján ez lehet az emelkedés vége ebben a körben. A technikai kép hosszú távon masszív bullish képet mutat, köszönhetően a több éves szimmetrikus háromszögből történő kitörésnek fölfelé. Egyelőre a korrekció veheti át a főszerepet, amit 5000 alá várhatunk, itt már adódhatnak vételi lehetőségek annak, aki lemaradt volna eddig a rallyról. Ellenállást 5500 jelenthet a későbbiek folyamán.

OTP Heti