2024 március 29

5000-et veheti célba az OTP – technikai elemzés

15 perces

Ismét 5300-nál zárt az OTP árfolyama, amivel gyengült ugyan, de az első kisebb támasz 5200-nál továbbra sem került veszélybe. Egyelőre tehát komolyabb gyengülésre nem adja a fejét az árfolyam, az 5000-es szint sincs így veszélyben jelenleg. Ez egyébként is masszív támasz lehet, ami könnyen fordíthatja vissza az árfolyamot, ha sorra kerül a tesztelése. A 6000-es szint 5500 leküzdése esetén lehet célba vehető a későbbiek folyamán.

OTP 15perces

Napi

A rally után az utóbbi pár napot megnyugvással és kisebb korrekcióval töltötte a bankpapír, 5300-nál egyelőre tartani tudja magát. Az ez alatt történő zárás viheti kicsit mélyebbre a papírt a későbbiek folyamán, további érdemi korrekció esetén 5000-ig tarthat a gyengülő hullám. Itt már az RSI is kiérhet a túlvett zónából, és ismét az emelkedésé lehet a terep. Amennyiben az 5500-as ellenállást sikerülne a későbbiek folyamán áttörni, elérhető lehet a 6000-es szint is hosszabb távon.

OTP Napi

Heti

Újabb hetet zárt erősödéssel az OTP árfolyama, azonban a hosszú felső kanóc alapján ez lehet az emelkedés vége ebben a körben. A technikai kép hosszú távon masszív bullish képet mutat, köszönhetően a több éves szimmetrikus háromszögből történő kitörésnek fölfelé. Egyelőre a korrekció veheti át a főszerepet, amit 5000 alá várhatunk, itt már adódhatnak vételi lehetőségek annak, aki lemaradt volna eddig a rallyról. Ellenállást 5500 jelenthet a későbbiek folyamán.

OTP Heti