2012. 11. 10. 19:40 | forrás: Tőzsdefórum információ

Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásávalA nagyszabású Abroncsadományozási Program keretében a Hankook több mint 1300 téli gumiabroncsot adományoz három kiemelten fontos közfeladatot ellátó szervezetnek – az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek.
A vállalat a rácalmási gyárának alapítása óta (2007) magyar termelő vállalatként tekint magára, így kötelességének érzi, hogy demonstrálja a környezeti és társadalmi ügyek melletti elkötelezettségét. A Hankook már a vörösiszap-katasztrófa során a különösen hátrányos helyzetbe került embereknek is próbált adományokkal segíteni, javítani a rászorultak helyzetén.

A 2012. évben a Hankook Tire Magyarország Kft. elindította szervezett, átfogó CSR stratégiáját, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatás-társadalmi ügyek. E program keretében már több akciót is indított, például a Dunaújvárosi Mentőszolgálat számára történt téligumi-adományozást, az 5. Gyerek ARC rajzverseny és -kiállítás főtámogatóként való szponzorációja; valamint számos helyi rendezvény támogatása a dunaújvárosi régióban, ilyen a minden évben megrendezett Dunaújvárosi Parázs-Varázs Fesztivál vagy a Rácalmási Tökfesztivál. Ezúttal a „Hankook Értékteremtő Program” következő mérföldköveként a cég elindítja Abroncsadományozási Programját.
Az adomány értéke több mint 20 millió forint, így ez minden idők legnagyobb abroncsadománya Magyarországon.

Mivel a társadalmi felelősségvállalás  a vállalatok egyik legfőbb kötelessége a 21. században, és mivel a Hankook jelentős társadalmi és gazdasági szereplő Magyarországon, kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk – mondta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. – Abroncsadományozási Programunk célja, hogy segítsük azokat, akik minket segítenek, tehát olyan országos hatókörű szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. Szeretnénk felajánlásunkkal hozzájárulni áldozatos és tiszteletreméltó munkájukhoz.
Gumiabroncsgyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk, prémium kategóriás gumiabroncsaink, ezért indítottuk el a Gumiadományozási Programunkat  - tette hozzá Lee Sang Il.

A partnerszervezetek kiválasztásakor a Hankookot az vezette, hogy olyan szervezetet válasszon, amely országos hatókörű, non-profit orientáltságú és társadalmi szolgálatot lát el életmentés, sürgősségi ellátás vagy sürgősségi szállítás formájában. Ezeket a kritériumokat figyelembe véve a Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek adományoz abroncsot.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nevében mondhatom, hogy igazán hálásak vagyunk a Hankooknak az adományért. Munkánk – ahogy jelmondatunk is tükrözi – hivatás az életért. Bajtársaim naponta több mint kétezer esetben sietnek életet menteni, sokszor rossz útviszonyok között. A tavalyi évben 33 millió km-t futottak a járműveink. Az új „sárga mentőautóink” már nagyon jól felszereltek, de a legtöbb autónk még régi, ezeken rendszerint „négy évszakos” gumikat használtunk. A Hankook adománya révén immár minden eset-rohamkocsink a téli közlekedésre legalkalmasabb gumiabroncsokon futhat. Úgy gondolom, hogy ezek a Hankook téli gumik jelentősen könnyítik majd mindennapi tevékenységünket, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban és biztonságosan hajtsuk végre feladatainkat” – nyilatkozta Dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Az adományból 172 gépjárművet szereltek fel az OMSZ-nél.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legfőbb szervezete a Tűzoltóság, részükről Bérci László Országos Tűzoltóság Főfelügyelője méltatta az adományt: Amikor sürgősségi esetekhez rohanunk, meghatározó fontosságú, hogy milyen gumiabroncsot használunk sürgősségi járműveinken. Kritikus szituációkban minden perc számít és minden apró hiba komoly problémát okozhat az utakon. Az adományból 120 személyautót és könnyű tehergépkocsit szereltek fel.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezeteként nagy öröm és segítség számunkra a Hankook adománya. Legyen szó mindennapi szociális tevékenységeink ellátásáról vagy katasztrófa-válaszadásról, fontosnak tartjuk, hogy önkénteseink és munkatársaink biztonsággal láthassák el feladatukat és juttathassák el az adományokat a rászorulók számára – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. Az adományból 40 gépjárművüket szerelték fel.

A Hankook Tire Magyarország Kft. hosszú távú CSR stratégiájának része a már meglevő programok folytatása, valamint ezek közül néhány kiterjesztése, így a Hankook a jövőben tovább bővítheti Abroncsadományozási Programját, illetve néhány helyi eseményt regionális vagy országos szintre emelhet.
abroncsadományfelajánlásHankooktéli gumi

Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásával Technológiai guruk a világ megmentéséért
Ahogy a technológiai fejlődik, egyúttal hatalmas vagyonokat is generál. Ezzel pedig máris létrejött a technológiai milliárdosok azon csoportja, akik jótékonykodásukon keresztül elkötelezettek annak érdekében, hogy megoldják a világ legnagyobb problémáit. A legtöbbjük egyébként olyan fiatal idealista vállalkozó, aki vélhetően komolyan is gondolja, hogy pénzével segíthet legyűrni a legfontosabb kihívásokat. A CNBC összegyűjtött 7, a technológiai szektorból meggazdagodott milliárdost, aki előszeretettel fordítja jó célra vagyona egy részét.


Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásával Cáfolta a tévhiteket a nyári Mikulás
Az autósok több mint tíz százaléka nyáron is téli gumit használ a Goodyear felmérése szerint. Legtöbbjük túl drágának találja lecserélni a téli gumikat nyárira, pedig nyáron téli gumival járni nem kifizetődőbb, ugyanis a jármű többet fogyaszt. Egy átlagos autós, aki körülbelül 10 ezer kilométert autózik egy évben, akár egy vagy két abroncsot is tudna vásárolni abból az összegből, amennyit a nem évszaknak megfelelő gumival járva pluszban költ benzinre. Ráadásul autója zajosabb, hosszabb a fékút, nedves időben kevésbé irányítható, sőt, az abroncs is gyorsabban kopik.


Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásával Bill Gates a gazdagokat tanítja
Egy pekingi egyetemmel szövetkezve speciális kurzusokon az adományozás művészetére taníttatja a jövőben az adakozni kész kínai gazdagokat a jótékonykodásáról is híres amerikai milliárdos, Bill Gates.


Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásával Rácalmási gumi az új Mercedes C-osztályra
Rácalmáson gyártott, csúcsminőségű, defekttűrő Hankook gumiabroncsokat kap az új Mercedes-Benz C-osztály – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. kedden.


Téli gumi adomány a Hankook Tire felajánlásával Koreában kutat a Hankook
A Hankook gumiabroncsgyártó letette következő generációs kutatás-fejlesztési központja, a Hankook Technodome alapkövét Daejeon városában, ahol egyébként a cég egyik anyaországbeli gyártóüzeme is működik.ANY   920  (0.33    )   BTEL   53  (6.00    )   CIGPANNONIA   187  (0.54    )   DANUBIUS   5625  (-1.32    )   EMASZ   17005  (-5.53    )   FHB   791  (1.28    )   FORRAS/OE   821  (1.11    )   FUSO   7  (-12.50    )   FUTURAQUA   10  (-9.09    )   GSPARK   1993  (0.40    )   HUNMINING   4  (-17.39    )   KEG   22  (-4.35    )   KULCSSOFT   530  (-0.93    )   MOL   11990  (1.61    )   MTELEKOM   397  (1.28    )   OPIMUS   13  (-13.33    )   OTP   4197  (-0.07    )   PANNERGY   302  (-0.66    )   RABA   1150  (-1.54    )   RICHTER   3718  (0.11    )   SYNERGON   118  (-1.67    )   

Bejelentkezés

Email:

Jelszó: