2012. 11. 16. 18:01 | forrás: mti

Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tólPénzügyi tanácsadó irodahálózat és Teendők pénzügyi panaszok esetén címmel új fogyasztóvédelmi kiadványt jelentetett meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
A felügyelet azért hozta létre a pénzügyi tanácsadó irodahálózatot, hogy a fogyasztók minél szélesebb köre juthasson a lakóhelyéhez közel ingyenes segítséghez pénzügyi témában – közölte a PSZÁF a honlapján. Már 11 megyeszékhelyen működik ilyen iroda.
A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) által működtetett pénzügyi tanácsadó irodák tevékenysége az ügyfelek számára ingyenes és független az egyes pénzügyi szolgáltatóktól, a tanácsadók konkrét szolgáltatót, illetve egyedi terméket nem ajánlanak.
A PSZÁF most a Pénzügyi tanácsadó irodahálózat című kiadványával segíti az irodák környezetében élő fogyasztók tájékozódását.
A PSZÁF felhívja a figyelmet arra: pénzügyi szolgáltatással kapcsolatos kifogás, panasz esetén először közvetlenül a pénzügyi szolgáltatónak kell jelezni a problémát, lehetőség szerint közösen keresve a megoldást. Csak ennek eredménytelenségekor érdemes további fórumokhoz fordulni.
A panasz szolgáltató általi kezelésének módjáról, az eljárás menetéről és a határidőkről legegyszerűbben a pénzügyi szolgáltató honlapján, vagy annak fiókjaiban elhelyezett panaszkezelési szabályzatból lehet informálódni, de az ügyintézők, illetve a telefonos ügyfélszolgálatok is szolgálnak felvilágosítással.
A panaszos a Teendők pénzügyi panaszok esetén című fogyasztóvédelmi kiadványból tájékozódhat a panaszkezelés menetéről és arról, hogy milyen fórumokhoz fordulhat, ha a szolgáltató elutasítja panaszát. A kiadványt a bankok ügyfélszolgálatán és a nagyobb forgalmú postákon, illetve egyes áruházakban terjeszti a felügyelet.
fogyasztóvédelemPSZÁF

Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Rezsicsökkentés: akár az országgyűlés nélkül is dönthetnek
A mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány - jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Fogyasztói kifogások a Magyar Telekomnál
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) problémás részeket talált a Magyar Telekom jótállási feltételeiben, ezért írásos megkeresést küldött a telekommunikációs szolgáltatónak - közölte az OFE szerdán.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Vitára mehet a fogyasztóvédelmi törvényjavaslat
Az egyes törvények fogyasztóvédelmi célú módosításait tartalmazó, a nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslatot - két MSZP-s tartózkodás mellett - általános vitára alkalmasnak találta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén Budapesten.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Vissza kell szerezni a befektetői bizalmat
A tartós gazdasági növekedés alapja a befektetői bizalom visszaszerzése, ennek most jött el az ideje, miután már nem kell a kormánynak a 3 százalékos hiánycélra figyelnie - mondta Kisgergely Kornél, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) X. biztosításszakmai konferenciáján, vasárnap Siófokon.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Büntette a PSZÁF a bankokat
A tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt augusztus végéig több banknak összesen 300 millió forintot kellett visszafizetni az ügyfeleknek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ellenőrzései nyomán - mondta Binder István, a felügyelet szóvivője csütörtökön.


ANY   750  (-1.32    )   BIOMEDICAL   21  (-12.50    )   BTEL   829  (-1.31    )   CIGPANNONIA   222  (-3.06    )   DANUBIUS   5652  (-0.84    )   ELMU   12220  (-1.09    )   EMASZ   12300  (-0.40    )   ENEFI   128  (-2.29    )   ESTMEDIA   5  (-19.64    )   FHB   869  (-0.23    )   GSPARK   1510  (0.87    )   HUNMINING   19  (-5.00    )   MASTERPLAST   429  (-2.28    )   MOL   13050  (-0.65    )   MTELEKOM   315  (0.64    )   NUTEX   52  (-13.33    )   OTP   4252  (-1.80    )   PANNERGY   332  (-1.48    )   PFLAX   66  (20.00    )   RABA   1278  (-2.07    )   RICHTER   3798  (0.21    )   SYNERGON   186  (-2.11    )   TVK   4005  (0.05    )   ZWACK   12550  (0.40    )   

Bejelentkezés

Email:

Jelszó: