2012. 11. 16. 18:01 | forrás: mti

Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tólPénzügyi tanácsadó irodahálózat és Teendők pénzügyi panaszok esetén címmel új fogyasztóvédelmi kiadványt jelentetett meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
A felügyelet azért hozta létre a pénzügyi tanácsadó irodahálózatot, hogy a fogyasztók minél szélesebb köre juthasson a lakóhelyéhez közel ingyenes segítséghez pénzügyi témában – közölte a PSZÁF a honlapján. Már 11 megyeszékhelyen működik ilyen iroda.
A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) által működtetett pénzügyi tanácsadó irodák tevékenysége az ügyfelek számára ingyenes és független az egyes pénzügyi szolgáltatóktól, a tanácsadók konkrét szolgáltatót, illetve egyedi terméket nem ajánlanak.
A PSZÁF most a Pénzügyi tanácsadó irodahálózat című kiadványával segíti az irodák környezetében élő fogyasztók tájékozódását.
A PSZÁF felhívja a figyelmet arra: pénzügyi szolgáltatással kapcsolatos kifogás, panasz esetén először közvetlenül a pénzügyi szolgáltatónak kell jelezni a problémát, lehetőség szerint közösen keresve a megoldást. Csak ennek eredménytelenségekor érdemes további fórumokhoz fordulni.
A panasz szolgáltató általi kezelésének módjáról, az eljárás menetéről és a határidőkről legegyszerűbben a pénzügyi szolgáltató honlapján, vagy annak fiókjaiban elhelyezett panaszkezelési szabályzatból lehet informálódni, de az ügyintézők, illetve a telefonos ügyfélszolgálatok is szolgálnak felvilágosítással.
A panaszos a Teendők pénzügyi panaszok esetén című fogyasztóvédelmi kiadványból tájékozódhat a panaszkezelés menetéről és arról, hogy milyen fórumokhoz fordulhat, ha a szolgáltató elutasítja panaszát. A kiadványt a bankok ügyfélszolgálatán és a nagyobb forgalmú postákon, illetve egyes áruházakban terjeszti a felügyelet.
fogyasztóvédelemPSZÁF

Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Rezsicsökkentés: akár az országgyűlés nélkül is dönthetnek
A mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány - jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Fogyasztói kifogások a Magyar Telekomnál
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) problémás részeket talált a Magyar Telekom jótállási feltételeiben, ezért írásos megkeresést küldött a telekommunikációs szolgáltatónak - közölte az OFE szerdán.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Vitára mehet a fogyasztóvédelmi törvényjavaslat
Az egyes törvények fogyasztóvédelmi célú módosításait tartalmazó, a nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslatot - két MSZP-s tartózkodás mellett - általános vitára alkalmasnak találta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén Budapesten.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Vissza kell szerezni a befektetői bizalmat
A tartós gazdasági növekedés alapja a befektetői bizalom visszaszerzése, ennek most jött el az ideje, miután már nem kell a kormánynak a 3 százalékos hiánycélra figyelnie - mondta Kisgergely Kornél, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) X. biztosításszakmai konferenciáján, vasárnap Siófokon.


Új fogyasztóvédelmi kiadványok a PSZÁF-tól Büntette a PSZÁF a bankokat
A tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt augusztus végéig több banknak összesen 300 millió forintot kellett visszafizetni az ügyfeleknek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ellenőrzései nyomán - mondta Binder István, a felügyelet szóvivője csütörtökön.


ALTERA   2150  (2.38    )   ANY   756  (-2.45    )   APPENINN   189  (1.07    )   BIOMEDICAL   25  (13.64    )   BTEL   901  (-0.99    )   CIGPANNONIA   232  (1.31    )   EMASZ   12550  (-2.94    )   ESTMEDIA   7  (-5.41    )   FHB   895  (0.67    )   KEG   39  (2.63    )   MTELEKOM   309  (0.65    )   NORDTELEKOM   14  (7.69    )   OPIMUS   29  (3.57    )   OTP   4328  (3.54    )   PANNERGY   339  (1.19    )   PFLAX   66  (20.00    )   PLOTINUS   3050  (1.63    )   PVALTO   510  (-17.74    )   RABA   1310  (1.95    )   RICHTER   3839  (2.05    )   SYNERGON   188  (-1.05    )   TVK   4060  (1.00    )   

Bejelentkezés

Email:

Jelszó: