Milliárdokat utaltak ki agrártámogatásként

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Államkincstár október 16-án elindította az idei terület alapú agrártámogatások (SAPS) előlegeinek kifizetését, már az első napon több mint 64 ezer ügyfélnek mintegy 23 milliárd forintot, zöldítés jogcímen pedig 90 ezer ügyfélnek több mint 20 milliárd forint támogatást folyósítottak - közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Agrártámogatás

A múlt évihez képest a területalapú támogatásoknál 10 százalék feletti a növekedés, a zöldítés jogcímben pedig a múlt év azonos időszakában indított kifizetésekhez képest négyszer akkora támogatást folyósított a Kincstár az első napon. A kincstárhoz 2017-ben 176 ezret meghaladó egységes kérelem érkezett be.

A területhez kötött támogatásokkal kapcsolatban csaknem 5 millió hektárra érkezett kérelem. Az idei előlegfizetési időszakban a kincstár 27 jogcímen folyósít előleg- vagy végkifizetésként támogatásokat a gazdálkodóknak.

Az első héten, október 20-ig több mint százezer kérelemre csaknem 70 milliárd forint előleget fizetett ki az ügyfeleknek az uniós és hazai agrártámogatásokból. Idén a kifizetett előleg várhatóan rekord összegű lesz, és meghaladja majd a 200 milliárd forintot (2015-ben 122 milliárd, 2016-ban pedig 194 milliárd forint előleget fizetett ki a Kifizető Ügynökség).

Szintén ma történt: NKM-IBM együttműködés

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az IBM Magyarországi Kft. annak érdekében, hogy a közműtársaság a szolgáltatásait a legmagasabb színvonalú technológiai háttérrel biztosíthassa fogyasztói számára - közölte az MTI-vel az NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Alkér Zoltán, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese a közleményben kiemelte: a Nemzeti Közművek célja egy digitális megoldásokra épülő, felhasználóbarát, alacsony költségű közműrendszer kialakítása.

Az IBM és a Nemzeti Közművek közötti együttműködés célja technológiai jellegű, amelynek keretében a Nemzeti Közművek vállalatai az IBM termékeit alkalmazzák okos hálózati fejlesztésiek és beruházásaik során. Másrészt innovációs fejlesztési együttműködésről van szó - olvasható az anyagban. A Nemzeti Közművek közel 4,2 millió lakossági földgáz-és áramfogyasztó ellátását biztosítja.

Hirdetés
Szavazz!

Kellenek amatőrök az olimpiára?

A profi teljesítmény számít, vagy az, hogy valaki képes-e kitűnni a tömegből?...

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik...

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Hirdetés
Csok

Mégsem olyan szuper ötlet a CSOK, mint gondoltuk?

2015 júliusától bevezették a CSOK-ot, majd 2016 januárjától a lakáspiaci áfát...

Már szórják a kedvezményes hitelt a felújításhoz

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a...

Határokon át

A horvát kormányfővel vitáztak az unió jövőjéről

A horvát kormányfő volt a második uniós vezető, aki az Európa jövőjét...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A jövő olaja az adat »