Így tudod saját magad elgáncsolni, ha munkát keresel

| forrás:
TF-információ

Tízből kilenc munkáltató ellenőrzi a jelentkező profilját a közösségi oldalakon, mielőtt felvenné a meghirdetett munkára - állítja a Jobvite új tanulmánya.

Ez talán nem is meglepő. Te biztos vagy benne, hogy jó benyomást keltesz? Körülbelül a munkáltatók fele döntött úgy, miután utánanézett a jelentkező közösségi profiljának, hogy nem alkalmazza – áll a Forbes elemzésében.

Íme néhány dolog, amivel saját magad gáncsolod el a célvonal előtt.

Folyamatos morgolódás

„Rosszt fényt vet rád, ha panaszkodsz a közösségi médián” – mondja Leeyen Rogers, a JotForm marketing alelnöke. „Senki sem dolgozik szívesen olyannal, aki folyamatosan rosszkedvű és ezzel másokat is lehúzhat.”

Rosszul időzített posztok

„Az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott hiba olyat posztolni munkaidőben, amit biztos, hogy nem csinálhattál volna, ha dolgozol” – mondta Kyle Thompson, a Big Fish Consulting marketing stratégája. „Például posztolni az edzőteremből megjelölve a helyet és az időt.”

A főnököt kritizálni

„Az egyik legnagyobb hiba, amit egy álláskereső elkövethet az, ha negatív kommenteket posztol a korábbi vagy jelenlegi munkáltatójáról” – állítja Val Matta, a CareerShift üzletfejlesztési alelnöke. „Ez egy hatalmas piros lámpa a vállalatok számára, és azt jelzi, hogy a jelöltből hiányzik a szakmai diszkréció és a lojalitás.”

Nem helyénvaló képek posztolása

Nem biztos, hogy a fotók, amik a munkáltatókat eltántorítják az alkalmazásodtól azok, amikre te gondolsz. Például egy fotó rólad, amin szanaszét hevernek a piásüvegek? Nem a legjobb ötlet Rick Anglada, az Új-Mexikó-i rendőrség nyugalmazott hadnagya szerint, aki számos háttérkutatást végzett pályafutása alatt. A bulizás és az alkohol sem mutat jó képet a jelentkezőről.

Amikor kiraksz egy képet, vagy engeded, hogy mások bejelöljenek, tedd fel magadnak a kérdést: vajon szeretnéd, ha a volt iskolaigazgatód ezt látná?

„Egy előző munkám során egyszer ellenőriztem egy jelentkező profilját, akinek félmeztelen profilképe volt és egy goromba gesztust tett a képen” – mondta Meagan Nordmann, a RiskSense marketing igazgatója. „Lehet, hogy csak egy évekkel ezelőtti vicc volt, mégsem hívtam be egy következő interjúra.”

Hirdetés
Brexit

May szerint Skócia is jól jár a Brexittel, a skót kormány tiltakozik.

Minimális előnnyel, de még London avilág vezető pénzügyi központja.

Nagy-Britannia a Brexittel nem Európát hagyja el, hanem az Európai Uniót.

Szavazz!

Hamvába holt az alapszámla?

Október közepén startolnak a szociális bankolást célzó alapszámlák, melyek...

Brüsszel becsempészi a menekülteket?

Brüsszel cselre készül - lepte meg parlamenti hallgatóságát a miniszterelnök....

Hirdetés
Csok

Egyre nagyobb csalódás a csok

A lelkesedés óriási volt, egyelőre mégsem tűnik igazi sikertörténetnek a...

Na, most pöröghet fel igazán a csok

A CSOK szabályok enyhítésére tett legújabb állami intézkedések közül...

Határokon át

Olaszország nem bírja anyagilag a menekültek ellátását

Legalább húszezer menedékkérőt tehetnének ki az utcára az olaszországi...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kipihenten jobban megy a munkakeresés »

ANY 1069 (-0,28 ) APPENINN 237 (0,85 ) FHB 518 (-0,19 ) MOL 16885 (0,84 ) MTELEKOM 450 (0,22 ) OPIMUS 31 (-3,12 ) OTP 7190 (0,56 ) PANNERGY 434 (-0,91 ) RICHTER 5600 (0,86 ) VISONKA 49 (4,26 )