Így tudod saját magad elgáncsolni, ha munkát keresel

| forrás:
TF-információ

Tízből kilenc munkáltató ellenőrzi a jelentkező profilját a közösségi oldalakon, mielőtt felvenné a meghirdetett munkára - állítja a Jobvite új tanulmánya.

Ez talán nem is meglepő. Te biztos vagy benne, hogy jó benyomást keltesz? Körülbelül a munkáltatók fele döntött úgy, miután utánanézett a jelentkező közösségi profiljának, hogy nem alkalmazza – áll a Forbes elemzésében.

Íme néhány dolog, amivel saját magad gáncsolod el a célvonal előtt.

Folyamatos morgolódás

„Rosszt fényt vet rád, ha panaszkodsz a közösségi médián” – mondja Leeyen Rogers, a JotForm marketing alelnöke. „Senki sem dolgozik szívesen olyannal, aki folyamatosan rosszkedvű és ezzel másokat is lehúzhat.”

Rosszul időzített posztok

„Az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott hiba olyat posztolni munkaidőben, amit biztos, hogy nem csinálhattál volna, ha dolgozol” – mondta Kyle Thompson, a Big Fish Consulting marketing stratégája. „Például posztolni az edzőteremből megjelölve a helyet és az időt.”

A főnököt kritizálni

„Az egyik legnagyobb hiba, amit egy álláskereső elkövethet az, ha negatív kommenteket posztol a korábbi vagy jelenlegi munkáltatójáról” – állítja Val Matta, a CareerShift üzletfejlesztési alelnöke. „Ez egy hatalmas piros lámpa a vállalatok számára, és azt jelzi, hogy a jelöltből hiányzik a szakmai diszkréció és a lojalitás.”

Nem helyénvaló képek posztolása

Nem biztos, hogy a fotók, amik a munkáltatókat eltántorítják az alkalmazásodtól azok, amikre te gondolsz. Például egy fotó rólad, amin szanaszét hevernek a piásüvegek? Nem a legjobb ötlet Rick Anglada, az Új-Mexikó-i rendőrség nyugalmazott hadnagya szerint, aki számos háttérkutatást végzett pályafutása alatt. A bulizás és az alkohol sem mutat jó képet a jelentkezőről.

Amikor kiraksz egy képet, vagy engeded, hogy mások bejelöljenek, tedd fel magadnak a kérdést: vajon szeretnéd, ha a volt iskolaigazgatód ezt látná?

„Egy előző munkám során egyszer ellenőriztem egy jelentkező profilját, akinek félmeztelen profilképe volt és egy goromba gesztust tett a képen” – mondta Meagan Nordmann, a RiskSense marketing igazgatója. „Lehet, hogy csak egy évekkel ezelőtti vicc volt, mégsem hívtam be egy következő interjúra.”

Hirdetés
Szavazz!

Ránk dőlhetnek az olasz bankok?

Hétfőn ugyan hamar elült a tőzsdepánik, de a fellegek továbbra is ott...

Jár a nyugdíj 40 év után?

Újra napirendre került a Jobbik terve, hogy 40 év munkaviszony után, ne csak...

Brexit

Megerősítette a brit osztályzatot a Fitch, de nem hisz az EU-piaci...

Külföldi EU-munkavállalók nélkül drágább és kevesebb lenne az...

Hirdetés
Csok

Itt az építőipari fordulat?

Az építőipar teljesítményének növekedése ugyan az idén megtorpan az előző...

Kapós lett a csok a takarékoknál

Tartós és robusztus emelkedést mutatnak a Takarék Csoport által idén...

Határokon át

Előrelépés történt menekült-ügyben

Kötelező külső határellenőrzés bevezetéséről egyeztek meg Brüsszelben. Merkel...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ennyi alacsony keresetű él az unióban »