Régóta várt fejlesztést vezetett be az Arval a magyar flottapiacon

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A közúti balesetek jelentős része a helytelen vezetői attitűdre vezethető vissza - az Arval Active Link telemetriai eszköz egyik fontos célja a biztonságos vezetés támogatása. Az Arval Magyarország Kft. bemutatta saját fejlesztésű komplex telemetria szolgáltatását, amely jelentősen egyszerűsíti a flottamenedzserek munkáját, de hasznos és időtakarékos megoldás a sofőrök számára is. A rendszer átlátható, könnyen kezelhető felületén keresztül nyomon követhető a flotta aktivitása, beleértve a sofőrök vezetési stílusát. Ez utóbbi új távlatokat nyithat a flottás autóval elszenvedett balesetek elemzésében, illetve ezek megelőzésében. A rendszer nyújtotta lehetőségeket a felhasználók számítógépen és mobileszközökön egyaránt megtekinthetik.

Az Arval Active Link régóta várt fejlesztés a magyar flottapiacon, hiszen olyan részletességgel enged betekintést a flotta aktivitásába, amely korábban jellemzően csak több eszköz együttes használata mellett volt lehetséges.

Az autókba telepített eszközök által szolgáltatott, azonnal elérhető adatok révén a flottamenedzserek pontos információt kaphatnak:
-       az autók valós futásteljesítményéről,
-       az autók üzemanyag-fogyasztásáról,
-       az autók átlagos széndioxid-kibocsátásáról,
-       az utazások időtartamáról,
-       az egyes gépjárművek kihasználtságáról,
-       és a járművezető egyéni vezetési stílusáról.

A rendszerrel a teljes flotta alflottákra bontható (például vezetőségi autók, értékesítői gépjárművek), amelynek révén – a felhasználási terület figyelembe vételével – reálisabb kép kapható az üzemanyag-fogyasztásról, illetve átláthatóvá válik a járművek használata, az üzleti- és magánutak aránya.

Mindezek hozzájárulnak a flotta optimalizálásához, illetve lehetővé teszik az eddigieknél is pontosabb cégautó szabályzat kialakítását. A rendszer továbbá tárolja a tartós bérleti szerződés adatait is, és eltérés esetén (például túl- vagy alulfutás) figyelmeztetést küld a flottamenedzsernek, aki így pontosan nyomon tudja követni a költségek alakulását. A szolgáltatás akár önállóan is elérhető, az eszköz bármilyen céges gépjárműbe beszerelhető.

Ugyancsak a cégautó szabályzat optimalizálását segíti, hogy az Arval Active Link folyamatosan figyeli a sofőr vezetési szokásait – a jármű sebességét, a kanyarsebességet, a hirtelen sávváltásokat és fékezéseket –, majd az adatok alapján pontrendszerben minősíti a gépjárművezetőket. Ez különösen fontos, ugyanis az Arval tapasztalatai szerint a közúti balesetek egy része a vezetői morálra és a sofőr saját képességeinek helytelen megítélésére vezethető vissza.

„Az Arval Active Link felismerhetővé teszi a helytelen vezetési szokásokat, illetve az akár balesetveszélyes sofőri attitűdöket – tette hozzá Kovách Kristóf, az Arval értékesítési igazgatója. Ezáltal hatékonyabban szervezhetők vezetéstechnikai tréningek, továbbá csökkenthető az autó használatának környezeti terhelése és üzemanyag fogyasztása is, hiszen láthatóak lesznek olyan adatok, mint például az, hogy jellemző-e a sofőrre, hogy várakozás közben járatja a motort.” 

Kovách Kristóf szerint a rendszerből kapott adatok alapján maguk a sofőrök is valós képet kaphatnak saját autóvezetői képességeikről, miközben személyes adataik biztonságban vannak, hiszen a magánutak során rögzített adatokat csak a sofőr láthatja, a flottamenedzser viszont nem.

Az alaprendszer 3 opcionálisan választható almodullal is kiegészíthető:

- Az Active Journey elsősorban a sofőröknek kedvez, ugyanis akár fuvarlevél kiváltására is alkalmas riportok készíthetők vele. Lehetővé teszi továbbá a magán és üzleti célú utak megkülönböztetését, így hatékony eszköz az üzleti utak elemzésére. 

- Az Active Routing modul folyamatos nyomonkövetést tesz lehetővé azáltal, hogy valós időben mutatja meg a járművek helyzetét és státuszát (menet közben, leállítva, parkol vagy privát úton van) egy hozzá tartozó térképes nézeten, ezzel elősegítve a hatékonyág növelését.

- Az Active Sharing modul a kulcsos (több munkatárs által is használt) autók használatának menedzselésében és visszakövetésében nyújt segítséget azáltal, hogy a hozzá tartozó kártyaleolvasóval beazonosítják a jármű vezetőjét, valamint elérhetővé teszi az egyes sofőrök vezetési stílusának elemzését.

További információ: www.arval.hu

Szavazz!

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Felszámolható az offshore?

A BBC Panorama műsorából derült ki, hogy még az Apple amerikai informatikai...

Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Amszterdamba, az Európai Bankhatóságot...

Az Európai Unió kész a legambiciózusabb szabadkereskedelmi egyezményt kínálni...

Csok

Nagyon népszerű lett a csok

Eddig mintegy 240 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény...

Szárnyal az építőipar, de meddig?

A hazai építőipar teljesítménye 2017-ben rég nem látott javulást mutat.

Határokon át

Változást hozhat a dublini reform

Az EP készen áll a menedékkérők igazságosabb elosztását célzó dublini...

Ezt olvasta már?

20 milliós bírságot is a nyakukba szedhetnek a cégek »

ALTEO 5150 (1,98 ) ALTERA 3053 (-1,71 ) ANY 1350 (0,37 ) APPENINN 800 (-1,96 ) BIF 1845 (-1,34 ) CIGPANNONIA 306 (-2,86 ) CSEPEL 1000 (-2,34 ) Duna House A 3625 (-2,00 ) EHEP 1000 (7,87 ) EMASZ 22305 (-1,48 ) ENEFI 241 (-1,63 ) ESTMEDIA 64 (-4,48 ) FHB 648 (4,52 ) FORRAS/OE 1025 (0,20 ) FORRAS/T 1048 (4,80 ) KONZUM 3070 (-1,82 ) MASTERPLAST 609 (1,67 ) MOL 3194 (-0,50 ) MTELEKOM 471 (0,43 ) NUTEX 75 (1,35 ) OPUS 689 (1,17 ) ORMESTER 1500 (20,00 ) OTP 10020 (0,40 ) OTT1 244 (5,17 ) PANNERGY 541 (-1,10 ) RABA 1277 (1,27 ) RICHTER 7010 (0,29 ) WABERERS 4750 (-0,52 ) ZWACK 16785 (-0,03 )