Család mellett is lehet vállalkozni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Minden vállalkozó legnagyobb ellensége az idő. Az ideális egyensúly kialakítása a munka és a magánélet közt talán az egyik legnagyobb kihívás mindannyiunk számára. De mi tévők legyünk, ha mindeközben családunk éppen olyan gyorsan növekszik, mint a vállalkozásunk sikerei?

Íme, néhány hasznos gondolat Lisa Evanstól, az Entreprenuer.com vendégszerzőjétől.

Élj a jelenben!

Ne feledd, hogy mindent, amit teszel, a családodért, gyermekeid boldog, kiegyensúlyozott jövőjéért teszed. Nem minden a munka, a legfontosabb az, hogy jelen légy az életükben. Ha teheted, délben menj haza és ebédelj a családoddal!

Egymás nélkül nem megy!

A legtöbben megpróbálják különválasztani a munkát a családi élettől. Mégsem ez a megfelelő döntés, még ha elsőre ez tűnik a legbiztonságosabbnak. Éppen ellenkezőleg! Hogy is szólt: jóban, rosszban, nem igaz? Nagyon fontos, hogy mindig támogassátok egymást, megosszátok egymással sikereiteket, kihívásaitokat, küzdelmeiteket. Együtt bármire képesek vagytok, egy csapat vagytok!

Bárcsak több időt tölthetnék a családommal!

Mind jól ismerjük ezt az érzést. A te döntésed, hogy haza viszed a munkát, vagy megpróbálsz erőn felül akkor dolgozni, amikor már mindenki lepihent. Feláldozni egy kis alvást többet ér, mint feláldozni a minőségi időt, amit együtt tölthettek. Az élet lemondásokkal jár, kivéve, ha mindezt valami sokkal értékesebbért teszed!

Találd meg a testi-lelki békéd!

Helytállni, teljesíteni, jelen lenni otthon és a munkahelyen, bátran kijelenthetjük, hogy életünk legnagyobb kihívásai közé tartozik. Mégsem lehetetlen, mentális és fizikai erő azonban kell hozzá – ha lemerül a belső elemed, másokat sem tudsz feltölteni. Tedd meg azt, ami a kiegyensúlyozott boldogságodhoz kell, töltődj fel! 

„A kapcsolati tőke megléte segíthet igazán a magánélet és a munkahely közötti egyensúly fenntartásában. Gondoljunk csak arra, hogy ha elakadunk egy feladatban, akár a munkában, akár a privát életünkben, megfelelő ismertségekkel könnyen találhatunk olyasvalakit, aki feloldja a stresszes helyzetet és képes segíteni. Ezért fontos, hogy a kapcsolatépítésnél is tudatosak legyünk. A segítséget viszont ne csak keressük, hanem viszonozzuk is azt, ahogyan az ”Aki ad, az nyer!” filozófiát követő Business Network International tagjai is teszik. Ha mi ajánljuk fel elsőként a segítségünket, felgyorsul az egész folyamat, így a viszonzás is gyorsan érkezik” – foglalta össze Ferling József, a BNI kommunikációs igazgatója.

Hirdetés
Szavazz!

Ez már az autólopások új korszaka?

Nem elég, hogy sorra lopják a Teslákat, ráadásul nem is álkulccsal, hanem...

Felváltják a pénzt a kriptodevizák?

Meglepett a brókercégem: immár a kriptodevizákkal, a Bitcoinnal, az...

Forex mazsoláknak

Charttípusok, diagramok és gyertyák a terítéken.

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

A brit külkereskedelmi miniszter szerint "az emberiség egyetemes...

A felek között alapvető nézetkülönbségek vannak az állampolgári jogok...

Hirdetés
Csok

Jobb feltételekkel juthatunk saját lakáshoz

A szokásos 5, illetve 10 évesen kívül 3 éves kamatperiódusú hitelt is...

Milliók múlhatnak apróságokon a csoknál

Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője szerint...

Határokon át

Orbán: nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára

Amelyik ország nem tudja megvédeni a határát, az az ország nincsen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jó úton halad a karriered? »