Ez még a Mikulás életét is megkönnyítené!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ha jól kalkuláltunk holnap reggel nagyjából 400 millió gyermek várja a Mikulást, de mi már ma szeretnénk azt megmutatni, hogy milyen gondokkal küzd szegény Télapó és persze azt is, hogy a technika hogyan könnyíthetné meg a Mikulásgyár első emberének életét. A NETLOCK Kft. sajtóközleménye.

A magasabb szintű digitalizáció hatékonyabb munkát, biztonságosabb folyamatokat és megtakarítást eredményez úgy a Mikulásgyárban, mint bármely vállalatnál. Ezt szemlélteti a NETLOCK Kft. humoros infografikája.

Forrás: NETLOCK Kft.

Miért nem válaszol a Mikulás a gyerekek leveleire? 

Nagyjából 400 millió gyermek várja a Mikulást. Feltételezve, hogy közülük minden harmadik levelet is ír, a Mikulásnak 130 millió válaszlevelet kellene kézzel aláírnia. Ha egy levélre 10 másodpercet számolunk, akkor ez nagyjából 360 ezer óra alatt sikerülne. A postázás és nyomtatás költsége pedig elvinné az ajándékokra szánt költségvetés nagy részét is. 

Ha a Mikulás e-aláírást használna, néhány kattintással aláírhatná a válaszokat és elküldhetné a gyerekeknek vagy a szülőknek e-mailen. Az elektronikus aláírással tömegesen is alá lehet írni leveleket, pontosan olyan joghitelesen, mintha tollal, papíron írtunk volna alá. Így legalább egy formalevelet ki tudna küldeni a Mikulás az őt váró gyerekeknek. 

Nagy a baj a Mikulás gyárában! 

Táltos, a rénszarvas megette a gyerekek leveleinek egy részét, így néhány gyermek lehet, hogy idén nem kap ajándékot. 

Ha a Mikulás a beérkező leveleket digitalizálná és hitelesen archiválná egy biztonságos rendszerben, akkor ez nem fordulhatott volna elő... 

Személyes adatok tengere

A 2018 májusától hatályba lépő GDPR – az új uniós adatkezelési törvény – már a Mikulást is nyomasztja. 

Mivel a Mikulás rengeteg személyes adatot kezel – például címeket és azt, hogy ki jó vagy rossz gyerek –, át kellene térnie a titkosított adatkezelésre, mert jövő májustól minden személyes adatot titkosítva kell kezelni. Ha nem fordul szakemberhez, bajba kerülhet. 

Valami kimaradt?

Sokszor útközben derül ki, hogy be kellene még szerezni ezt-azt. A szánon száguldva azonban a Mikulás nem tud leadni hivatalos rendelést a manóknak, mert nem tudja azokat aláírni. 

Ha a Mikulás előfizetne a weben elérhető e-aláírás-szolgáltatásra, akkor egy okostelefonon is aláírhatná a megrendelést, amely pontosan olyan hiteles lenne, mintha papíron írt volna alá. 

Hivatalos ügyek végeláthatatlan sora

Mikulás már most rosszul alszik a januári adminisztráció miatt: 9 867 M30-as munkaügyi nyomtatványt kell majd kézzel aláírnia és átadnia a Mikulás-gyárban dolgozó manóknak. 

Ha a NAV és minden hivatal által elfogadott e-aláírást használna, akkor pár kattintással megtehetné mindezt, és e-mailen küldhetné a manóknak a nyomtatványokat, amivel nem csak időt, de pénzt is spórolna, és vehetne új patkókat a rénszarvasokra...

Hirdetés
Szavazz!

Kellenek a sofőrök az autókba?

Új korszak kezdődött a közlekedésben. Már áldozata is van az önvezető...

Kína tényleg technológiai fölénybe kerülhet?

Az 5G hálózatok piacát féltik Amerikában a kínaiak előretörésétől. Vajon...

Forex szemináriumok

Egy Trader életútja nem mindig úgy zajlik, mint egy hierarchikus rendszerben...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Jelentősen erősödéssel reagált a font a Brexit-tárgyalások hétfői ígéretes...

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság...

Hirdetés
Csok

Rég látott szinten az ingatlanfejlesztések

Tavaly már a válság előttit meghaladó szintre, 2 milliárd euró közelébe...

Csok: minden, amit a változásokról tudni kell

Mától egyszerűbb és gyorsabb a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok...

Határokon át

Súlyos méreteket öltött a román kivándorlás

Az Európai Unió országai közül Romániának volt a legnagyobb arányú...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Legyünk észnél a GDPR kapcsán »