Három kérdés, amire minden vállalkozó kell tudja a választ

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Céget vezetni, a feladatokkal és a partnerekkel egyszerre foglalkozni, új kapcsolatokat építeni és a meglévőket ápolni sok időt vesz el egy vállalkozó idejéből. Az egyensúly megteremtésének sikeressége alapjaiban határozza meg egy vállalkozás versenyképességét. Ha tudja a választ Dr. Ivan Misner, a Business Network International alapítójának három egyszerű, de lényeges kérdésére, máris jó úton jár ahhoz, hogy megvalósítsa céljait!

Ki az én valódi célcsoportom?

Sokan meglepődnének, mennyien vannak, akik nem tudják meghatározni a saját célpiacukat. Legtöbbjük azt válaszolja: „Mindenki!”. Bár részt vesznek networking eseményeken, mégsem érzik eredményesnek a találkozásokat, és gyakran annyi üzletet sem kötnek, amennyit minimálisan elvártak volna – így természetesen azt gondolják, a kapcsolatépítés ezen formája működésképtelen számukra. Pedig igen, csak ehhez pontosan ismerni kell a célokat és azt, hogy kikhez keresünk ennek érdekében új kapcsolatokat!

Hol találkozhatok a célközönségemmel?

A kapcsolatok kialakítása sok időt, energiát és elköteleződést kíván. Ahogy a vállalkozásod fejlődik, és megpróbálsz speciális célpiacokat is bevonni, érdemes új irányokat is számba venni, amelyek kívül esnek a tipikus hálózatépítő gyakorlatokon. Ha például több kisvállalkozóval kíván kapcsolatot kiépíteni, akkor érdemes több időt eltölteni a kereskedelmi kamarában vagy a helyi üzleti szövetségekben.

Pontosan kivel szeretnék találkozni?

Még ha nem is tudja konkrétan megnevezni azokat a személyeket, akikkel találkozni szeretne, az irányt biztosan érzi. Ezért érdemes első körben partnereit, ismerőseit megkérdezni arról, nem ismernek-e valakit, akinek szüksége lenne az Ön szolgáltatásaira. De még mielőtt azt gondolnánk, ez ilyen egyszerű, lássunk egyértelműen: a tudatos üzleti kapcsolatépítéshez valóban érdemes segítséget kérni, de mindezt szervezett keretek között.

A rendszeresen megszervezett, közösségbe ágyazott üzleti találkozó tökéletes alkalom arra, hogy megismerjen új embereket, felmérje a lehetőségeket, és gyümölcsöző kapcsolatokat építsen. Nincs még egy olyan opció, ahol egyszerre ennyi hasonló gondolkodású üzletemberrel lehetne találkozni.

Aki segít elérni céljainkat
A célok elérhetők, csak meg kell találnunk a megfelelő támogatót, aki segít. Sharí Alexander, az Entrepreneur.com vendégszerzője szerint ezt a személyt négy különböző típus testesíti meg.

Hirdetés
Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Hirdetés
Csok

Mégsem olyan szuper ötlet a CSOK, mint gondoltuk?

2015 júliusától bevezették a CSOK-ot, majd 2016 januárjától a lakáspiaci áfát...

Már szórják a kedvezményes hitelt a felújításhoz

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a...

Határokon át

A horvát kormányfővel vitáztak az unió jövőjéről

A horvát kormányfő volt a második uniós vezető, aki az Európa jövőjét...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kirúgni valakit: így csinálják a profik »