A díjugratás legjobbjai Bécsben

| forrás:
Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Második alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb lovas eseményét, a Vienna Masters díjlovagló és díjugrató versenyt Bécsben, amelyre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak.

Nyolcvan teherautónyi speciális homokkeverék és 1.500 bálányi fűrészpor segítségével elit lovardává változik 2013. szeptember 19. és 22. között a Bécsi Városháza előtti tér, hogy Ausztria legnagyobb lovas eseményének, a Vienna Mastersnek adjon otthont.

A rendezvény keretében – London, Cannes, Monte Carlo és Sanghaj után – a díjugratás Forma-1-e, a Global Champions Tour is sátrat ver az osztrák fővárosban, hogy a világ legjobb díjugratói küzdjenek meg a „Global Champion” címért és a vele járó 300 ezer eurós jutalomért. Nyeregbe száll például Steve Guerdat olimpiai bajnok, Rolf-Göran Bengtsson Európa-bajnok és a milliárdos-unoka Athina Onassis is.

De nem kell csalódniuk a felhozatalban a díjlovaglás szerelmeseinek sem: a londoni olimpia második helyezettje, Adeline Cornelissen mellett – aki Parzival hátán parádézik – ringbe száll a modern lovassport történetének egyik legsikeresebb versenyzője, a német Isabell Werth is.

A versenyszámok között a Spanyol Lovasiskola bemutatói, gyerekprogram és showműsor szórakoztatja a közönséget, akik csütörtökön, pénteken és szombaton 14:00 óráig ingyen követhetik nyomon a pályákon zajló eseményeket. A 2,5 millió eurós költségvetésű, nagyszabású lovas rendezvényre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak.

Ezt olvasta már?

Kiürül Bécs belvárosa - kitiltják az autókat »