A kiskereskedelem edzéstervén dolgozik az unió

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Európai Bizottság számos ajánlást tett közzé a tagállamok számára a nyitottabb, integráltabb és versenyképesebb kiskereskedelmi ágazat létrehozásának támogatására - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

A célok

Az uniós bizottság ajánlásai szerint a tagállamoknak meg kell könnyíteniük a kiskereskedelmi egységek létrehozását, amely a kiskereskedők számára a piacra jutás szempontjából alapvető fontosságú, egyúttal a termelékenységet és az innovációt is elősegíti. A bizottság véleménye szerint az üzletek napi működését érintő korlátozások enyhítésére kell törekedni.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Mint írták, a cél az egyenlő versenyfeltételek biztosítása a kiskereskedelemben, valamint tisztességes és hatékony ellátási láncok megvalósítása. Az útmutató gyakorlati javaslatokat fogalmaz meg a közigazgatási szervek számára is ahhoz, hogyan tudnak segítséget nyújtani a kiskereskedőknek, hogy megfeleljenek a technikai megoldásoknak.

Minden tizedik emberről van szó

A kiskereskedelmi ágazat az uniós gazdaság egyik legnagyobb ágazata, csaknem minden tizedik ember a több mint 3,6 millió kiskereskedelmi vállalat valamelyikénél dolgozik.

A felsorolt javaslatok lehetővé teszik az európai kiskereskedők számára, hogy megerősítsék globális jelenlétüket, és segítséget nyújtanak számos, kiskereskedelmi tevékenységet folytató kkv-nak a technológiai változások beépítésére irányuló törekvéseikben. Mindez elő fogja segíti a munkahelyteremtést és fellendíti a gazdasági növekedést is - tették hozzá.

Ezt olvasta már? Erősen indult az év a kiskereskedelemben
A kiskereskedelmi forgalom februári növekedése némileg elmaradt az elemzők várakozásától, de a januárhoz képest bekövetkezett lassulás ellenére ez az év erősen indult - állapították meg piaci elemzők a KSH legfrissebb adatait kommentálva.

Ezt olvasta már?

Nagyon visszaesett az euróövezet ipari termelése »