A milliomosság felé vezető út

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

"A szabadpiaci gazdaságban bárki annyi pénzt csinálhat, ammenyit csak akar" - mondta Steve Siebold, aki millióit egyedül kereste meg.

Annak érdekében, hogy elérjük a 7 számjegyet 30 éves korunkig, adunk pár tippet a Money.com segítségével olyan emberektől, akiknek már fiatalon is sikerült elérni ezt a célt. Nem garantáljuk a milliomos státuszt, de ártani biztos nem fognak.

Fókuszálj a pénzkeresésre

„A mai gazdasági környezetben nem tudsz annyit spórolni, hogy milliomos legyél” – írja Grant Cardone, aki csődbe jutott, majd milliomos lett. „Az első lépés, hogy növeld a bevételed, és ezt ismételd mindig.”

Sokszor könnyebb mondani, mint csinálni, de a legtöbb embernek vannak lehetőségei. Meg kell keresni a módját, hogy az ember tovább növelje bevételét.

Ne csak céltalanul, hanem befektetésre spórolj

„Az egyetlen ok, amire megéri spórolni az a befektetés. Tedd a megtakarított pénzed olyan helyre vagy számlára, ahol nem nyúlhatsz hozzá. Soha ne használd ezt a számlát, még vészhelyzetre se. Ez az arra fog sarkallni, hogy folytasd a spórolást.”

A befektetés nem olyan ijesztő és bonyolult, mint ahogy azt beállítjuk. A legegyszerűbb nyugdíjmegtakarítással kezdeni. Nézz utána a dolgoknak, tájékozódj mindenről, mielőtt bármilyen szerződést kötnél.

A lényeg, hogy automatikusan rakj mindig félre a célra. Például megbízással utaltasd át a számládról. Ahogy a fizetésed megjön, már utalja is a pénzt a bank magától, így az az összeg nem fog hiányozni, hiszen számolni sem nagyon tudtál vele.

Ne mutasd meg – mutasd fel

„Nem vettem magamnak addig luxus karórát vagy autót, amíg a vállalkozásaim és a befektetéseim többszörösen biztonságot jövedelmet nem termeltek volna. A munkahelyi etikádról legyél híres, ne pedig a vásárlásaidról.”

Fektess magadba

„A legbiztosabb befektetés, a mit valaha is tettem, az a jövőmbe volt. Olvass legalább 30 percet naponta, hallgass releváns podcasteket miközben vezetsz, és keress mentorokat, akiket követhetsz, Nem csak mesternek kell lenned a szakterületeden, hanem minden témában otthon kell lenned.”

Fogyasztd a tudást, mintha levegőt vennél. Rengeteg sikeres és gazdag ember is ezt teszi. Ott van például Warren Buffett, aki becslései alapján munkanapjának 80 százalékát olvasással tölti.

Lógj olyan emberekkel, akiket csodálsz

Andrew Carnegie, aki a nulláról lett Amerika leggazdagabb embere, az össze gazdagságát egy alapelvre tette fel: a Mesterelmére.

Az alap az, hogy olyan tehetséges emberekkel vedd magad körbe, akikkel osztozol a látásmódodon, mert a sok okos és kreatív elme exponenciálisan erősebb együtt, mint külön-külön.

Ráadásul olyanokká válunk, mint akikkel körbevesszük magunkat, ezért a gazdagok általában gazdagokkal társulnak.

„A legtöbb esetben a vagyonod tükrözi a közeli barátaid szintjét. Ha olyan emberekkel veszed körbe magad, akik sikeresebbek mint te, az arra sarkallhat, hogy kibővítsd a gondolkodásmódodat. A valóság az, hogy a milliomosok máshogy gondolkodnak a pénzről, mint a középosztálybeliek, és ezáltal sokkal többet nyerhetnek” – mondta Siebold.

Ezt olvasta már?

Szép vagyonra tettek szert a leggazdagabb németek »