-->

A nyugdíj célú megtakarítás a legjobb befektetés

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kétszámjegyű hozamot ért el tavaly a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfoliója, amely a Budapest Alapkezelőnél immár befektetési alapban is hozzáférhető. Ennek köszönhetően a befektetők a pénztári megtakarítás kiemelkedő eredményéből akár rövidebb időtávon, mérsékelt kockázat mellett is részesedhetnek, miközben a portfolió összeállításával nem kell foglalkozniuk. A Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapja június 8-áig jegyezhető - írja közleményében az alapkezelő.

Egyre jobban futnak az önkéntes pénztárak

Az önkéntes nyugdíjpénztárak évről-évre szépen teljesítenek: tavaly közel nettó 7 százalékos hozamot termeltek, a 10-15 éves eredmények pedig azt mutatják, hogy a pénztári tagok hosszabb távon is jó teljesítménynek örülhetnek.

Nem véletlen tehát, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak egyre vonzóbbak a hosszú távú megtakarításokban gondolkodóknak: tavaly a pénztárak vagyona 10,5 százalékkal nőtt, a tagi befizetések pedig 25 százalékkal emelkedtek.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Növekedési portfólió

Az elmúlt közel húsz évben a növekedési portfoliók között az egyik legeredményesebb a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfoliója volt, amely 2017-ben 11,17 százalékos nettó hozamrátát biztosított tagjainak.

"A tapasztalatunk az, hogy bár ügyfeleink egyre jobban értik a diverzifikáció jelentőségét, arra nem feltétlenül van idejük, hogy egy hosszú távon is kimagaslóan teljesítő portfoliót állítsanak össze és azt folyamatosan figyelemmel kísérjék" - ismertette a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

"A nem csupán nyugdíjcélú megtakarításban, de hosszútávon gondolkodó ügyfelek kívánságára hoztuk létre a Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapját, amely az önkéntes nyugdíjpénztárak értékeit a befektetési alapok rugalmasságával ötvözi" - magyarázta Konkoly Miklós.

A portfólióról

A Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfolió ETF-ekbe, egyedi részvényekbe, kamatozó eszközökbe, állampapírokba és egyéb hitelpapírokba fektet, célja pedig, hogy hosszabb távon a bankbetéteknél és pénzpiaci alapoknál magasabb hozam elérésének lehetőségét biztosítsa, a befektetés értékének megőrzése mellett.

A Budapest Aktív Portfolió Alapok Alapjának összetétele a nyugdíjpénztári Aktív portfoliójához hasonló, az aktív kezelésnek köszönhetően azonban az egyes elemek arányai a stratégiai előrejelzések szerint változhatnak.

Így a piaci körülményektől függően az alap a nyugdíjpénztári Aktív portfolióhoz hasonló, vagy akár azt meghaladó hozamszint elérésére is képes lehet.

Az eszközösszetételből következően az alap kifejezetten alkalmas a TBSZ-en és NYESZ-en történő vagyongyarapításra.

Ezt olvasta már?

Félnek a magyar nyugdíjasok »