A siker kulcsa a motiváció - tippek a kudarcok ellen

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Egy sikeres vállalkozás felépítése és az áhított életszínvonal megteremtése óriási kitartást igényel. Ha úgy érezzük, nincs elég erőnk a céljaink eléréséhez, próbáljuk ki a világ legjobb vállalkozóinak tippjeit, amellyel megelőzhetjük, hogy a kidőljünk a sikerhez vezető út közepén.

Álmaink nyomában

Érdemes olyan “küldetést” választani magunknak, amely közel áll hozzánk és sokat jelentene nekünk a célba érés. Ha valóban az álmainkat követjük, akkor kevésbé sajnáljuk a befektetett energiát és időt. Ráadásul jóval kevesebb az esély arra, hogy feladjuk, mintha egy olyan dolog után futnánk, amiben nem hiszünk igazán.

“Keressük meg a szenvedélyünket, azt a feladatot vagy területet, amely inspirál minket! Kövessük, fussunk utána, és zárjunk ki minden zavaró tényezőt, ami hátráltat minket!” - tanácsolja Jonathan Gilinski, a CapsCanada ügyvezető igazgatója és a Capsuline alapítója. 

A vállakozó szerint, ha könnyen feladjuk a harcot, valószínűleg nem azt csináljuk, amit valóban szeretnénk.

A cél szentesíti az eszközt

A legsikeresebb emberek második ismertetőjegye, hogy folyamatosan, már a kezdetektől a cél lebeg a szemük előtt. Hiszen legyen maga az út bármilyen rögös is, a várva várt eredmény közeledése mindvégig motivál majd minket.

“Naponta három kérdést teszek fel magamnak. Egy: mit akarok? Kettő: miért akarom? Három: ma mit vagyok hajlandó tenni azért, hogy hamarabb elérjem?” - magyarázza LeNae Goolsby, az Infinite Health társalapítója és az Empowered Medicine TV alapítója.

Az üzletember úgy véli, ha az álmokat szenvedély táplálja, az már fél siker, de ha kitartás és áldozatkészség is társul hozzá, akkor akár borítékolható is az eredmény.

Szívvel-lélekkel

A kitartás fejlesztését a szeretettel kell kezdeni. Amikor a munkánk már a szenvedélyünkké válik, már nem is érezzük akkora áldozatnak azokat a lemondásokat vagy változásokat, amelyeket meg kell hoznunk a céljaink érdekében.

“Amikor elhatároztam, hogy lefutom a maratont, kizártam az életemből mindent, ami csökkentette a teljesítményemet. Amikor belevágtam a vállalkozásba, megszakítottam a kapcsalatot mindenkivel, aki nem támogatott és nem hitt bennem” - meséli Sweta Patel, a Silicon Valley Startup Marketing alapítója.

“Csak az lebegett a szemem előtt, hogy mi a legjobb nekem ezekben a helyzetekben, és hogyan érem el azt a célt, amivel majd más emberek életét könnyíthetem meg” - emeli ki a szakember, aki cégével már több mint 200 induló vállalkozásnak és nagyvállalatnak segített a siker elérésében.

A türelem rózsát terem

Gary Vaynerchuk, a VaynerMedia alapítója és vezérigazgatója, illetve a könyveladási listákat négyszer is vezető “Crushing It! című köny szerzője szerint a siker egyik legfontosabb szabálya, hogy kitartásunk mellé egy jó nagy adag türelem is társuljon.

“Nem szabad feladni az álmainkat csak azért, mert nem válnak valóra azonnal” - mondja szakember.

Szemben az árral

A legtöbb emberben megvan a kellő kitartás a kitűzött célok megvalósításához, ezt azonban könnyen letörheti, ha rossz úton indulunk el.

Az 500 millió dolláros ingatlanpiaci birodalommal rendelkező értékesítési szakértő, Grant Cardone úgy véli, nem mindenkinél ugyanaz a “haditerv” hozza meg a várva várt sikert, így nyugodtan tegyünk meg olyan lépéseket az álmainkért, amelyekre mások nem lennének képesek.

Forrás: maxpixel

"Ha hajlandóak vagyunk kilépni a mások által húzott komfortzónából, olyan életet élhetünk, mint senki más" - mondja.

Fejben dől el

A kitartás gondolkodásmód kérdése is. A Douglas Elliman brókervezére, illetve a Teles Properties társalapítója szerint a legjobb taktika, ha odafigyelünk a gondolatainkra, és a negatív vagy demotiváló felvetéseinket kigyomláljuk.

“Ne legyünk önmagunk ellenségei, inkább alakítsuk át a gondolatainkat pozitívvá és inspirálóvá. Ezeket pedig addig ismételjük magunknak, amíg a pusztító eszmék el nem tűnnek, és erőt nem tudunk meríteni a folytatáshoz” - tanácsolja Peter Hernandez.

Lépésről lépésre

“A hegymászás a legnagyobb lelki próbatétel. Már az is félelmetes, amikor a földről felnézünk, és szinte beláthatatlan az a magasság, ahol a csúcs van. A tudat, hogy fel is kell mászni, ugyanolyan ijesztő: a felfoghatatlan távolság és a hosszú idő, amit kínzó gondalatainkkal kell együtt töltenünk, embert próbáló” - mondja Trevor Chapman, aki már a több száz millió dollárt termelt sikeres vállalkozásaival.

“Mégis azt szeretem a legjobban, hogy nincs rövidített út, nincs más megoldás, a döntés pedig csak az enyém: vagy folyamatosan az egyik lábamat a másik után teszem, akár napokig vagy hetekig is, vagy feladom és visszafordulok" - magyarázza.

"De a cél valójában csak ennyin múlik: sok kicsi lépés egymás után, és előbb-utóbb a legmagasabb csúcsra is eljuthatunk. Ilyen a hegymászás, de az üzlet pontosan ugyazez. Sőt, ez maga az élet” - teszi hozzá. 

Kérem a következőt!

Amikor végre elérjük a rég áhított célt, például nyélbe ütünk egy nagy üzletet vagy sikert sikerre halmozunk a frissen indult vállalkozásunkkal, felmerülhet bennünk a gondolat, hogy most már nincs más dolgunk, mint hátradőlni, ünnepelni a sikert és kiélvezni a kemény munkánk gyümölcsét. A North Shore Holdings ingatlanbirodalom elnöke azonban nem ért egyet.

“A siker adta erő és motiváció, valamint a cél élérése miatt felszabadult idő és energia kiválóan felhasználható egy újabb nagy kaland elkezdéséhez. Ez a kedvenc mondatom: jöhet a következő” - mondja Ken Lebovic.

A sikeres üzletember szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy ne üljünk a babérjainkon, hanem alázatosan dolgozzunk tovább az újabb és újabb céljainkért, álmainkért.

Ezt olvasta már?

A WING most már mindenhol ott van »