Bécs lesz a startupok fővárosa?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) újra Bécsbe invitálja a leginnovatívabb nemzetközi startupokat. Az ügynökség immár két éve támogatja az érdeklődő vállalkozásokat Start-up Package szolgáltatásával. A csomagot elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben. Az idei startup csomagra még 2018. január 31-ig lehet jelentkezni - tudtuk meg az Eurocomm-PR közleményéből.

Támogatási program

A Bécsi Gazdasági Ügynökség 2015-ben indította el támogatási programját, amelyre nemzetközi startupok pályázhatnak. Aki elnyeri a támogatást, két hónapra Bécsbe mehet, hogy körülnézzen a bécsi startup környezetben, valamint coachingokon vehet részt és a 32 co-working iroda egyikében dolgozhat.

A program számtalan más ingyenes szolgáltatással vájra a startupokat: a csomag tartalmazza az útiköltséget, a szállást, egy 10 órás coachingot 2000 euró értékben, jegyeket a Pioneers fesztiválra, közösségi munkahelyet és terjeszkedési tanácsadást.

Nem mellékes, hogy a szerencsés nyertesek értékes kapcsolatokat alakíthatnak ki és beilleszkedhetnek a bécsi startup környezetbe.

Növekvő népszerűség

A program olyannyira sikeres, hogy az elmúlt két évben a benyújtott pályázatok száma megsokszorozódottt: míg 2015-ben 40, addig idén már 230 vállalkozás adta be jelentkezését összesen 73 országból. Magyarországról eddig 15 projekttel pályáztak a startup csomagra.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Gazdasági Ügynökség idén megduplázta a helyek számát, így 2018-ban már összesen 20 startup látogathat majd el Bécsbe a programnak köszönhetően.

Az izgalmas projekteket keresik

A széles körben könnyen hozzáférhető támogatással Bécs az igazán izgalmas projekteket akarja a városba csábítani.

"A startup vállalatok kicsit több, mint 2 év alatt átlagosan 7,5 munkahelyet teremtenek. Ez fontos tényező a cégek székhelyére nézve. Ha sikerül a nemzetközi startupokat meggyőznünk arról, hogy Bécs ideális környezet vállalkozásaik számára, akkor abból mindkét oldal csak profitálhat" – magyarázza Renate Brauner, gazdaságért felelős városi tanácsnok. 

Új pályázatokat egészen 2018. január 31-ig lehet benyújtani.

Ezt olvasta már?

Megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás »