Dogecoin, a borravalók kriptovalutája

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Dogecoin eredetileg egy viccnek indult, mára azonban elérte az 1 milliárd dolláros tőkepiaci értéket, ami hűen tükrözi, hogy a kriptovaluták milyen hosszú utat tettek meg 2009 óta - írta cikkében a coinbroker.hu.

4 évvel a Bitcoin 2009-es indulása után, Billy Markus, programozó elindította a saját kriptovalutáját Jackson Palmer Adobe elemző segítségével és létrejött a Dogecoin.

A Shiba Inu kutya népszerű internetes mémet választotta a jeléül, mert megalkotója úgy vizionálta kriptovalutát, mint egy "barátságos" online fizetési rendszert. Álmában sem gondolta, hogy ez egy sikersztori lesz - olvasható a cikkben.

Az elmúlt 5 évben a Dogecoin vibráló közösséggé nőtte ki magát. Népszerű "borravaló rendszerré" vált az internet felhasználók között:

"A Dogecoin egyik legnépszerűbb felhasználása a más internet használók jutalmazása cserébe érdekes tartalmak létrehozásáért vagy megosztásáért. Úgy kell elképzelni, mint egy jelentőségteljesebb like-ot, mely mögött valós érték áll, mely felhasználható az interneten."

Bányászatának nincsen mennyiségi korlátja, jelenleg körülbelül 112 milliárd Dogecoin van forgalomban. Igaz, hogy az értéke 0,01 dollár, de a tőkekapitalizációja így is meg haladja az 1 milliárd dollárt.

A Dogecoin közösség jól ismert jótékonysági törekvéseiről is.

2013-ban a Dogecoin pénztárca platformját meghackelték és több millió coint elloptak. Ezek után a Dogecoin közösség adománygyűjtésbe kezdett, melynek során végül a teljes ellopott összeget sikerült összegyűjteni. Szintén gyűjtöttek adományokat olimpikonoknak, kenyai ivóvíz ellátásra vagy a korábbi NASCAR pilóta, Josh Wise részére is. 

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Úgy tűnik, sikerül megegyeznie Angliának és az EU-nak

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Kivárásra játszhat London

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Ezt olvasta már?

Kimondták: a Bitcoin és az Ethereum nem számít értékpapírnak »