Estcoin, Észtország új digitális valutája

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Észtország azon országok közé tartozik, mely állami szinten is előszeretettel alkalmazza a digitális technológiát, legutóbbi bejelentésével hatalmas sikereket érhet el - írja a coinbroker.hu.

A digitális állampolgárság (melyet 10 millió ember számára adnának) bevezetése után, az észt kormányzat most saját kriptovaluta kibocsátásán dolgozik. Az ötlet hitelességét és jövőbeni sikerét bizonyítja, hogy az egyik legnépszerűbb kriptopénz, az Ethereum alapítója lelkes támogatója a projektnek - olvasható a coinbroker.hu cikkében.

A tervezet szerint az észt digitális pénznem a világon elsőként bevezetésre kerülő nemzeti kriptovaluta, megjelenésének dátumáról még nincsenek információk.

Az észt digitális állampolgárság azon túl, hogy kitűnő lehetőségeket kínál, az estcoin-t is vonzóbb alternatívaként tünteti fel. A kriptovalutából származó bevételeket a kormányzat állami és magánvállalkozásokba tervezi befektetni, de a részletes ütemterv még kidolgozás alatt áll.

Vitalik Buterin - Ethereum alapító - szerint: ez egy óriási lehetőség, az ország sikerességét biztosító befektetéseket tovább ösztönözheti".

Buterin projektbeli részvételét indokolja, hogy az észt kriptovalutát okos szerződésekhez is fel akarják használni, ami éppen az Ethereum egyik előnye a Bitcoinnal szemben.

Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Hirdetés
Brexit

Így képzelik a skótok a függetlenedést

Skócia függetlenné válása esetén is legalább tíz évig megtartaná a brit...

Adminisztráció miatt bukhatnak a brit cégek

A brit adó- és vámhivatal vezetője szerint évente akár több tízmilliárdos...

Ezt olvasta már?

Belenyúl a fintechbe a Mastercard »