Világszerte felbolydult a piac

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

A pénzügyi szabályozó szervek hivatalosan is állást foglaltak a napjainkban igencsak szép számban megjelenő kriptovaluta szabályozásokkal kapcsolatban. A People's Bank of China (Kínai Központi Bank) képviselője az ICO korábbi bojkottálása ellenére szívélyesen fogadja a blockchain technológiát. Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Szerve (FCA) kifejezte azon szándékát, hogy megcélozza az olyan szolgáltatásokat kínáló ICO projekteket, melyek normális esetben a szabályozás hatálya alá esnek. Finnország központi bankja pedig kiadott egy riportot, mely a Bitcoin-gazdaság pozitív tulajdonságait hangsúlyozza - írja a coinbroker.hu.

A PBOC képviselője támogatja az elosztott főkönyvi technológia ágazatának innovációját az ICO projektekkel szembeni szigorú intézkedések ellenére - mutat rá a coinbroker.hu cikke.

A PBOC Pénzügyi Intézetének igazgatója – Sun Guofeng – támogatja, hogy Kína fintech iparága továbbra is folytassa a blockchain technológia feltérképezését, feltárását.  Sun hangsúlyozza a blockchainben rejlő lehetőségeket és felhívja a figyelmet arra, hogy az ICO jelenséget különböztessük meg a blockchaintől, mivel az teljesen független tőle.

„A blockchain technológiát el kell különíteni az ICO-tól. A blockchain számos esetben használható beleértve a társadalomirányítással kapcsolatos ügyeket is. A blockchain nem egyenlő az ICO-val. Ki kell terjeszteni látókörünket a blockchain kutatásának és fejlesztésének irányába.”

Az Egyesült Királyság továbbra sem szimpatizál az ICO projektekkel

Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Szerve (FCA) kiadott egy hivatalos közleményt, hogy megerősítse az ICO-kal kapcsolatos állásfoglalását. Továbbra is hangsúlyozza, hogy az ICO projektek mekkora kockázatot jelentenek a befektetők számára és figyelmeztet, hogy a Felügyelet továbbra is keresi a lehetőséget, hogy megfékezze azokat a projekteket, ahol a kínált szolgáltatások normál esetben a hatóságok szabályozási hatálya alá tartoznak.

Buy Bitcoin at CEX.IO

„Sok ICO a szabályozási területen kívül esik. Felépítésüktől, struktúrájuktól függően természetesen vannak olyan ICO-k is, melyek magukban foglalnak szabályozott befektetéseket vagy olyan cégeket, melyek szabályozott tevékenységet folytatnak.”

Az ICO-ban részt vevő vállalkozásoknak mérlegelniük kell, hogy az általuk végzett pénzügyi befektetésekkel kapcsolatos tevékenységek nem tartoznak-e valamilyen szabályozás hatálya alá. A projekt felelősének meg kell vizsgálnia, hogy az általa végzett tevékenység a vonatkozó jogszabályok szerint szabályozott tevékenységnek minősül-e.

A finn központi bank dicséri a decentralizált irányítási modellt

Egy új, a finn központi bank által kiadott riport dicséri a Bitcoin ökoszisztéma önmagát sikeresen irányító rendszerét. A papír szerint a Bitcoint nem lehet beszabályozni. Nincs is szükség a szabályozására, mert elkötelezett a saját protokollja mellett és a felszámított tranzakciós díjakat a felhasználók határozzák meg a bányászok erőfeszítéseitől függetlenül. A papír továbbá vizsgálja a Bitcoint megerősítő tényezőket és feltár egy sor esetet a technológia lehetséges használatáról.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a Bitcoin, mint gazdasági modell egyedülálló és forradalmi. Nyilvánvaló eredményessége és hasznossága tovább ösztönzi a közgazdászokat, hogy tanulmányozzák ezt a csodás szerkezetet.

A kriptovalutákkal kapcsolatos jelenlegi szabályozási környezet jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt hetekben. Úgy tűnik, egyre inkább növekvő egyetértés van a fejlődő országok között abban, hogy a nem engedélyezett értékpapírokat forgalmazó ICO projektek szabályozása alapvető fontosságú. Ennek ellenére Kína ICO-ellenes politikája példaként szolgálhat más kormányoknak, melyek keresik annak lehetőségét, hogy betiltsák őket.

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Airbus: kérdésessé válna a brit jelenlét

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Úgy tűnik, sikerül megegyeznie Angliának és az EU-nak

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Ezt olvasta már?

Mégis életbe lépnek az importvámok, Peking bosszúra készül »