Zuhan a bitcoin, ki tudja hol áll meg

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Folyamatos a zuhanás a kriptodevizák piacán pénteken is, a bitcoin árfolyama 8000 dollár alatt is járt, ahogy a szabályozás szigorítása miatti aggodalmak eladási hullámot váltottak ki szerte a világon.

Még nincs vége a mélyrepülésnek

A digitális devizák estére elrugaszkodtak napi mélypontjaikról, de elemzők szerint valószínűleg nincs vége a mélyrepülésnek. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe - amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja - 9006,01 dolláron, 1,22 százalékos veszteségben állt közép-európai idő szerint délután öt órakor. Napi mélypontján 7695,10 dolláron, maximumán pedig 9083,20 dolláron állt az index értéke.

A luxembourgi székhelyű Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon 8910 dolláron, 3,30 százalékos mínuszban, a New York-i székhelyű Gemini online kereskedési felületen 3,51 százalékos veszteségben, 8890 dolláron, a világ legnagyobb bitcoin váltóján, a Bitfinex kereskedési felületen pedig 3,53 százalékos veszteségben, 8950 dolláron állt a jegyzés.

Ugyanekkor az egyhónapos lejáratú bitcoin ügyletek jegyzése a chicagói opciós tőzsdén (CBOE) 8980 dolláron, 1,10 százalékos mínuszban, míg a chicagói árutőzsdén (CME) 8960 dolláron, 0,61 százalékos veszteségben állt.

A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ether árfolyama a Bitfinexen 10,96, a Bitstampon pedig 12,36 százalékos veszteségben, 960 dollár környékén mozgott, míg a ripple jegyzése 93 cent körül, 5,67, illetve 6,78 százalékos mínuszban állt. A bitcoin piaci kapitalizációja a mostani árfolyamon 152,8 milliárd dollárra, az etheré 93,5 milliárd dollárra, a ripple-é pedig 35,6 milliárd dollárra süllyedt.

Buboréknak tartják az emelkedést

A kriptodevizák bírálói spekulatív buboréknak tartják az árfolyamok rohamos emelkedését, míg támogatói azt mondják, hogy rövid távon erős áringadozás várható, és a digitális devizák mögött álló blokklánc technológia megtartja erejét és értékét.

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen - fórumos nevén Satoshi Nakamoto - bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után.

A Bitstampon 2011 óta a mostanival együtt kilenc alkalommal fordult elő, hogy a bitcoin ára megfeleződött, majd újra emelkedni kezdett, a mostanit megelőzően legutóbb a 2014 novembere és 2015 januárja közötti időszakban.

Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Hirdetés
Brexit

A közép-európaiak nem tudják abbahagyni a költekezést

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

Nem piszkálta meg az alapkamatot a brit jegybank

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Ezt olvasta már?

Itt egy álkriptodevizából finanszírozott álbefektetés »