5 nap zsinórban? Oh My God itt a világ vége?

| olvasási idő: kb. 1 perc

Nem hinném. Ez nem egy tökéletes vihar a piacokon és nem a világ vége. Persze mindenki szebb rajtot várt 2015-re, de ezzel szemben az S&P 500 már ötödik napja esik.

Az amerikai indexek a 2008-as válság óta ilyen rosszul még nem kezdték az évet. Kedden tovább korrigáltak és at S&P 500 leghosszabb eső szériáját produkálja 2013 decembere óta. Már több mint 4 százalékot gyengült az index a december 29-ei csúcs óta.

Az elmúlt öt nap statisztikája: Dow: - 3,40%; Nasdaq: - 3,86%; S&P 500:  -3,72%

Kedd újra a rekord alacsony értékek napja volt: indexek, olaj, euró, dollár, kötvényhozamok. A német kötvényhozamok 15 százalékkal estek, 0,44%-ra. A befektetők most a defenzívebb termékeket keresik és risk-off módba kapcsoltak.

Technikailag a Dow Jones “hulló kés” módban van és ilyenkor még óvatosabbnak kell lenni, meg kell várni, hogy megálljon a hullása és egy kitörési, break-out pontot mutasson. Ez jelenleg 17 750-es  szint körül van, ez alatt a tartomány alatt nem kell csinálni semmit, csak várni kell az ellenállási szint átvitelére a pivotal pointra. E nélkül, csak piros-fekete kaszinó minden pozíció felvétel, mert a piacok még simán tovább eshetnek.

Contrarian

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A legfrissebb mérőszámok szerint hétévi mélypontra lassult a brit gyáripar.

Főpróbát tartanak a teherszállítóknak a francia-brit határon.

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

Hirdetés
Előrejelzés

Valaha a SZIGET fesztivál résztulajdonosa, valaha csődbe ment vállalkozás.

Esnek a részvényárak a világ tőzsdéin, jobbára a világkereskedelem jövője miatt.

Eldurvulni látszik a vámháború, jöhet az autóscsata.

Ezt olvasta már?

Sávjában emelkedik a BUX »