Ez nem pánik

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

...de azt ajánlom partvonalról figyeljük most a piacokat. A hosszú bikapiaci rally után most csak kívülről figyelem mi történik a piacon és várok valamilyen megerősítésre a piac részéről, hogy fel- vagy le lesz az irány.

Ez a legjobb dolog amit most tehetünk. A zuhanás elég gyors és erőteljes volt az elmúlt hetekben és lehet hogy látunk még a következő napokban kisebb rallykat – Dead Cat Bounced - felpattanásokat.

A bikatrend még nem tört meg

Általánosságban még mindig bika vagyok a piacon, mert ez még mindig egy bika piac, és ahogy egy öreg szabály mondja egy bikapiacon három pozíciónk lehet csupán. Vagy nagyon longok vagyunk, vagy simán csak longok vagy neutrálisak, pozíció nélküliek. Soha nem shortoljuk a bikapiacot.

A tanácsom most az, hogy neutrálisnak kell lenni. A bikatrend még nem tört meg csak a korábbi erős rally szakadt meg, de bármikor újra északnak fordulhatnak a piacok, de ahhoz kell valamilyen megerősítés Mr. Market részéről. Merthogy ez még nem egy medvepiac. Bár igaz, hogy komoly és elég csúnya szakadások történtek az idén, ez az időszak amikor fogcsikorgatva kell magunkat türelemre kényszeríteni és kivárni.

A hétfői csunya zakó után nincs erő a Dowban

Technikai oldalról a Dow Jonesnak a 15.750-es ellenállás fölött kellene zárnia ahhoz, hogy visszatérjen a bikapiaci rally. De a legrosszabb forgatókönyv szerint az is bekövetkezhet, hogy egészen 14.000-ig letörik, ahol a 13 éves oldalazó csatorna teteje van, amiből  csak 2013-ban tudott kitörni.

Az egyetlen probléma jelenleg a Dow relatív erejével van. A hétfői csúnya zakó után az index az elmúlt két napban egyáltalán nem mutatott erőt, csak két szinte oldalazó napot tudott összehozni, ami nem sok jót jelent rövidtávon.

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Rekordmélységről a jöttek fel brit feldolgozószektor mérőszámai.

2021-től a kemény Brexitre van a legnagyobb esély.

Az átmeneti időszak túl rövid lesz a szabadkereskedelmi megállapodásoz.

Hirdetés
Előrejelzés

Az OTP Treasury szakértői összeállították a befolyásoló piaci tényezőket.

Valaha a SZIGET fesztivál résztulajdonosa, valaha csődbe ment vállalkozás.

Esnek a részvényárak a világ tőzsdéin, jobbára a világkereskedelem jövője miatt.

Ezt olvasta már?

USA: a foglalkoztatási adatok emelték a mutatókat »