Háziasszonyok a tőzsdén 2014-ben

| olvasási idő: kb. 1 perc

Az egyik legjobb része az elemzésnek, amikor visszatekintünk pár hónapot vagy egy évet és megnézzük mit jósoltak akkor a kereskedők a jövőre. Ebben az évben a nagy kedvenc az egész éven át jellemző és tipikus medve piaci várakozás volt, de 2014 ennek ellenére egész jó év lett és tovább tartott a már öt éve aktív bika rally.

2014-es index hozamok

S&P 500 +12,55%

Dow Jones +8,48%

Nasdaq +14,39%

Ebben az évben is a részvény volt a legjobb befektetés. Annak, aki pénzt akar keresni el kellett felejtenie az aranyat és az ingatlant, a két tipikus kisbefeketetők által imádott terméket.

Az év elején volt egy felmérés a kisbefektetők között, mit gondolnak mi lesz 2014 legjobb befektetése. Ebben az évben egész jól tippelték meg, hogy a részvénypiac adhatja a legjobb hozamot, hisz 2013-ban nagyon jó évük volt a piacoknak, így optimistán várták 2014-et. Igazuk lett!

Nem bíztak a nyersanyagokban és az aranyban és megint csak igazuk lett, mert a nyersanyagok ebben az évben a kávét kivéve a legnagyobb esésüket könyvelték el évtizedek óta. Úgy tűnik az aranyláz is kimúlt három év folyamatos esés után.

Nagyon pesszimisták voltak a kötvényekkel kapcsolatban, de ezek elég jól teljesített végül. Ebben a csapkodó és volatilis részvénypiacban ha tényleg bevásároltak akkor szép hozamot érhettek el. De egy kicsit félek, hogy az év folyamán kétszer megtapasztalt közel 10%-os esés az amerikai indexekben, a háziasszonyokat végül kapitulációra kényszerítette, ahogy általában lenni szokott és nem tartották a részvényeket és a kéz megremegett.

Contrarian

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Rekordmélységről a jöttek fel brit feldolgozószektor mérőszámai.

2021-től a kemény Brexitre van a legnagyobb esély.

Az átmeneti időszak túl rövid lesz a szabadkereskedelmi megállapodásoz.

Hirdetés
Előrejelzés

Az OTP Treasury szakértői összeállították a befolyásoló piaci tényezőket.

Valaha a SZIGET fesztivál résztulajdonosa, valaha csődbe ment vállalkozás.

Esnek a részvényárak a világ tőzsdéin, jobbára a világkereskedelem jövője miatt.

Ezt olvasta már?

Mindenkori csúcsán zárt tegnap: Amazon, Tesla, Apple, Netflix »