Milyen lesz 2015 a piacokon?

| olvasási idő: kb. 1 perc

Őszintén fogalmam sincs, mivel se kristálygömböm se szent kelyhem nincs, hogy a jövőbe lássak. Csodálom a sok gurut, akik már az elmúlt két nap történéseiből próbálják megjósolni az idei év mozgásait. De amiket most előre jeleznek, azokat én inkább reményeknek mondanám mint a várható jövőnek.

Túl korai még bármit is kijelenteni, még nem láttunk semmit, legalább pár hétnek el kell telnie, hogy valami trendszerű folyamatot láthassunk de még akkor is az előrejelzés az egyik legnehezebb feladata a piacoknak, ha nem lehetetlen küldetés egyáltalán.

A három fő amerikai index pénteken nyugodt napot mutatott, a nap elejei esést végül visszahozták nulla körüli állapotba. A kereskedés meglehetősen unalmas volt és eseménytelen, a kereskedők valószínűleg másnaposak voltak és későn keltek New Yorkban.

Pénteki adatok: S&P500: -0,03%; DJIA: +0,06%; Nasdaq: -0,2%

A 2014-es végső számok: S&P500: +11,4%; DJIA: +7,5%; Nasdaq: +13,4%

Technikai értelemben a Dow Jones a múlt héten nagyjából végig konszolidációban volt és jelenleg az első technikai ellenállása a 17.960-as szintnél van, ha ezt átviszi és felette tud zárni, akkor tér vissza csak az index a bika momentumhoz, addig bármi elképzelhető, lassú lefelé csorgás vagy akár hirtelen felpattanás is.

Contrarian

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A legfrissebb mérőszámok szerint hétévi mélypontra lassult a brit gyáripar.

Főpróbát tartanak a teherszállítóknak a francia-brit határon.

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

Hirdetés
Előrejelzés

Valaha a SZIGET fesztivál résztulajdonosa, valaha csődbe ment vállalkozás.

Esnek a részvényárak a világ tőzsdéin, jobbára a világkereskedelem jövője miatt.

Eldurvulni látszik a vámháború, jöhet az autóscsata.

Ezt olvasta már?

Fontos akadályhoz ugrott a MOL »