Felejtsd El Az Irányt - Profitálj Sávban Is

| olvasási idő: kb. 1 perc

Előző cikkemben írtam az Iránymentes Szint Kereskedésről, ahol megnéztük mit jelent erős támasznál vagy ellenállásnál, 66%-os irányvalószínűséggel kereskedni. A mostani cikkemben azt vizsgáljuk meg, hogyan valósítható meg az Iránymentes Range Kereskedés, amikor egy sávban mozgó papírból profitálunk.

Az iránymentes range kereskedés legkritikusabb pontja annak megválasztása, hogy milyen alaptermékre alkalmazzuk a stratégiát. Ezt a kereskedési stratégiát egyáltalán nem javasolt erősen trendelő vagy volatilis papírok esetén alkalmazni. Azaz sokkal jobban működik oldalazó indexeknél, vagy többnyire “lomha” ETF-ek esetében. A stratégia akkor profitábilis, ha előre meg tudjuk becsülni azt, hogy pl. 30 nap múlva milyen sávon belül fog tartózkodni az árfolyam és arra spekulálunk, hogy ebből a sávból nem fog kitörni az árfolyam. A stratégia sikerességét és profit valószínűségét tudja nagyban növelni, ha többnyire trendnélküli termékekre alkalmazzuk.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogyan lehet megbecsülni azt, hogy milyen sávban várható az alaptermék mozgása az elkövetkezendő időszakban. Erre létezik egy nagyon profi eszköz az opciós piacon, ami a jelenlegi opciós volatilitásból és árakból kirajzolja előre a várható jövőbeni sáv szélességét, azaz azokat a szinteket, amik közé várható az árfolyam lejáratkor. Nyilvánvalóan ez az eszköz sem a Szent Grál, hiszen a jelenre épít, a jövőről fogalma sincs. A jelenkori opciós árak és múltbéli volatilitás alapján adja a becslést, amit csak irányadó közelítésként szabad értékelni. Természetesen az egész becslés borulhat ha egy a statisztikai szórástól jelentősen eltérő mozgás bekövetkezik (ld. 2010 májusában a Flash Crash).

Szerző: OpcioGuru Gery

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

2021-től a kemény Brexitre van a legnagyobb esély.

Az átmeneti időszak túl rövid lesz a szabadkereskedelmi megállapodásoz.

Nem lesz lehetséges az akadálytalan kereskedelem az EU-val.

Hirdetés
Előrejelzés

Az OTP Treasury szakértői összeállították a befolyásoló piaci tényezőket.

Valaha a SZIGET fesztivál résztulajdonosa, valaha csődbe ment vállalkozás.

Esnek a részvényárak a világ tőzsdéin, jobbára a világkereskedelem jövője miatt.

Ezt olvasta már?

New York sem maradt ki az index-zuhanásból »