-->

Brüsszelben dönthetnek a sporttámogatásról

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Változatlan formában kívánja megtartani a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást, ezért az erre vonatkozó uniós engedély meghosszabbítását kérték - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.

Az NGM tájékoztatása szerint a kormány megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Brüsszel engedélyezze a támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását. A cégek így a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathatnák a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét.

A minisztérium utalt arra, hogy az Európai Bizottság 6 évre engedélyezte a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának rendszerét, a jóváhagyás 2017. június 30-án jár le.

Hozzátették, hogy a 2011 óta működő rendszer támogatást biztosít a látvány-csapatsportok klubjainak, egyesületeinek és szövetségeinek, a cégek pedig ezáltal csökkenthetik a társasági adójukat. 2015-ben több mint 13 ezer cég 107 milliárd forint sporttámogatást adott a társasági adón keresztül - áll a közleményben.

Ezt olvasta már?

Kata: a szigorítások visszavonását kéri a szakma »